Teknoloji

Gboard Android uygulaması yakında Bitmoji ve çıkartma desteğine kavuşacak

gboard androidGboard Android uygulaması, yakında yayınlanacak güncellemeyle yeni özellikler kazanacak. Söz konusu özellikler arasında ilk olarak Bitmoji ve çıkartma desteği ön plana çıkıyor.

Google’ın Android kullanıcıları için hazırladığı yeni Gboard sürümü, hâli hazırda beta kanalında test ediyor. Test sürecinde bir sorun yaşanmaması durumunda uygulamanın kısa süre içinde kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

Bitmoji desteği sayesinde kullanıcılar, özel olarak oluşturdukları avatarlarına ve bu avatarın farklı formlardaki çıkartmalarına Gboard üzerinden erişebilecek. Bitmoji klavyesini ayrıca aktive etmeye gerek kalmayacak. Uygulamanın nihai sürümü yayınlandığında Google Allo desteğinin de aktif hâle gelmesi öngörülüyor. Bu sayede klavye üzerinden Google Allo’nun özel çıkartmalarına erişmek de mümkün olacak.

Gboard’a yeni eklenen çıkartma sekmesine klavyenin üst kısmında yer alan ikonlar üzerinden erişilebilecek. Bitmoji ve Google Allo dışında Google Play Store üzerinden de çıkartma paketi indirilebilecek.

Gboard Android uygulamasında küçük değişiklikler de gerçekleştiriliyor

Google, Gboard’un Android sürümünde küçük değişiklikler de gerçekleştiriyor. Ayarlar bölümündeki Temalar sekmesini yenileyen şirket, eklenti formatındaki sözlükleri de Sözlükler bölümünden kaldırıyor.

İLGİLİ HABERLER