Teknoloji

Gboard akıllı yanıt desteğini daha çok uygulamada kullanıma sunacak

Gboard akıllı yanıt desteğini daha çok uygulamada kullanıma sunacak

gboard akilli yanitGoogle’ın Gboard adını taşıyan klavye uygulaması her geçen gün daha akıllı ve işlevsel hâle geliyor. Özel GIF oluşturma gibi yetenekler kazanan uygulama, hem iOS hem de Android’de en popüler klavye tercihleri arasında yer alıyor. Gboard akıllı yanıt özelliğinin kapsama alanını genişleterek bu konumunu biraz daha kuvvetlendirmeyi hedefliyor.

Google’ın klavyesiyle kullanıcılar artık aralarında Allo, Facebook Messenger, WhatsApp ve Snapchat’in de bulunduğu mesajlaşma uygulamalarında akıllı yanıt özelliğinden yararlanabilecek. XDA’da yer alan haberde özelliğin geliştirme çalışmalarının hâlâ devam ettiği belirtilirken, söz konusu destek için Gboard’un bildirimlere erişim izni istediği ifade edildi.

Özellik aktif hâle geldiğinde bildirimin altında Gboard ile birlikte bir akıllı yanıt alanı belirecek. Kullanıcılar bu listedeki yanıtlardan birini seçtiğinde seçilen yanıt otomatik olarak metin kutusuna eklenecek. Bu özellik ilk etapta sadece Android kullanıcıları için geçerli olacak.

Gboard akıllı yanıt özelliğini geliştirme süreci tamamlandığında şu uygulamalar için kullanıma sunacak: Android Mesajlar, Facebook Messenger, Facebook Messenger Lite, Google Allo, Google Hangouts, Snapchat, WhatsApp ve WeChat.

İLGİLİ HABERLER