Manşetler

Gazeteci Nurcan Akad Türkiye’nin ilk iPad gazetesi için çalışmalara başladı

Medya devi Rupert Murdoch’un Apple ile işbirliğine giderek sadece iPad’e özel günlük bir gazete çıkaracağı geçen haftanın ana gündem maddelerinden bir tanesiydi. Hatta bu gazetenin adının “The Daily” olarak belirlendiği bile söylenmişti. Görünüşe göre, iPad’e özel elektronik gazete yapan tek kişi Rupert Murdoch değil, çok yakından, bizim ülkemizden biri de iPad gazetesi hazırlamak için kolları sıvamış.

Medyatava’nın haberine göre geçtiğimiz ay Milliyet gazetesindeki görevinden ayrılan gazeteci Nurcan Akad Türkiye’nin ilk iPad gazetesini hazırlamak için çalışmalara başlamış. Proje henüz yeni olduğu için Akad konu hakkında yorum yapmaktan kaçınıyor. Ancak kısa bir süre içinde konuyla ilgili daha fazla açıklama yapılacağını da eklemeden geçmiyor.

Bakalım bu proje sonuca ulaşacak mı? iPad henüz resmen Türkiye’de satışa sunulmuş bir cihaz değil, tabii ki paralel ithalat yoluyla ve yurtdışına gidenler aracılığıyla Türkiye’de hatırı sayılır sayıda bir iPad nüfusunun olduğu söyleniyor. Bir de Apple’ın Bilkom aracılığıyla resmi satışlara başladığını düşünün. Üstelik Bilkom mağazalarına her gün onlarca müşterinin iPad’i sorduğu söyleniyor. Yani, iPad Türkiye’de patlamaya hazırlanan bir bomba ve Nurcan Akad da bu potansiyeli farketmişe benziyor. Umarız çıktığı yolda başarıya ulaşır. Bu olayı izleyip gelişmeleri size aktarmaya devam edeceğiz.

İlgili – Medyatava

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER