Ulaşım

Gatwick Havalimanı’ndaki drone olayında tutuklananlar serbest bırakıldı

gatwick havalimani
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İngiltere‘nin en büyük ikinci havalimanı olan Londra‘daki Gatwick Havalimanı, geçtiğimiz hafta pist bölgesine giren drone’lar yüzünden toplamda 24 saatten uzun bir süre boyunca kapalı kalmıştı. Sussex polisi, 21 Aralık’ta olayın ardında olduğu düşünülen bir kadın ve erkeği tutuklamıştı. Polis tutuklananları serbest bırakırken, şu an için görünürde başka şüpheli olmadığı ifade edildi.

Soruşturmayı yürüten emniyet müdürü Jason Tingley, ekibinin soruşturmayı sürdürdüğünü ancak mevcut ipuçlarının kendilerini nereye götüreceği konusunda henüz bir şey söyleyemeyeceklerini ifade etti. Havalimanında hasar görmüş bir drone bulduklarını belirten Tingley, daha fazla delil bulmak için bu drone üzerinde inceleme yapıldığını dile getirdi.

Gatwick Havalimanı‘nda trafiğin durmasına neden olan, bu nedenle tüm Avrupa hava trafiğini etkileyen olayın arkasındaki güçlerin aydınlatılması için farklı kollardan yürütülen çalışmalar da devam ediyor. Havalimanı yönetimi Crimestoppers vasıtasıyla olayın arkasındaki kişileri bulanan 50 bin pound para ödülü vadediyor. Buna ek olarak, Crimestoppers’ın başkanı İngiliz iş adamı Lord Ashcroft da kendi serveti üzerinden 10 bin poundluk bir ödül koymuştu. Soruşturmanın sonucuna ulaşıp ulaşamayacağı konusunda bir şey söylemek mümkün olmasa da, yaşanan olayın drone’lar ve hava güvenliği konusundaki tartışmaları artıracağı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER