Teknoloji

Gartner ve IDC’ye göre Windows Phone 2015’te en büyük ikinci platform olacak

Gartner ve IDC tarafından yayınlanan araştırma raporları, Microsoft’un Windows Phone işletim sisteminin 2015 yılında akıllı telefon pazarının yüzde 20’sini elde edeceğini ortaya koyuyor. Bu durumda Windows Phone, Apple’ın iOS platformunu geride bırakarak ikinci sıraya yerleşmiş olacak.

Gartner, Android’in 2015 yılında yüzde 49’luk pazar payına ulaşmasını öngörüyor. Onu yüzde 19.5’lik pazar payıyla Windows Phone izleyecek. Apple’ın iOS platformunun büyümesi yavaşlayacak ve bu platform dört yıl sonra sadece yüzde 17’lik bir pay elde edecek. IDC ise Windows Phone’un 2015’e gelindiğinde yüzde 20.3’lük paya ulaşmasını öngörüyor.

Windows Phone pazarlama yöneticisi Achim Berg geçtiğimiz cuma günü IFA sırasında Bloomberg’e verdiği röportajda Windows Phone büyüme tahminlerinin ılımlı olduğunu dile getirdi. Bunun tamamen yeni bir platform olduğunu ve büyümesinin zaman aldığını dile getiren Berg, Android ve Apple için de bu duruma gelmenin zaman aldığına dikkat çekti. Gereken yeterlilikte, aynı zamanda en hızlı ve en kolay telefona sahip olduklarını da göstermeleri gerektiğini vurguladı.

Gartner, Windows Phone’un büyümesinde HTC gibi büyük üreticilerin etkili olacağını belirtiyor. HTC’nin Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’dan sorumlu yöneticisi Floarian Seiche söz konusu işletim sistemine aşırı derecede pozitif tepkilerin geldiğine dikkat çekti. “Bu yılın geniş müşteri kitlesine erişmek ve momentumu kullanmak için mükemmel bir zaman olduğunu düşünüyoruz.” diye konuştu. HTC’nin en yeni Windows Phone Mango cihazları Radar ve Titan’ın da resmiyet kazandığını hatırlatalım.

IDC ve Gartner’ın analistleri Microsoft’un mobil platformu için iyimser tahmin yapan tek merciler değil. Pyramid Research adlı bir başka şirket geçtiğimiz mayıs ayında daha iddialı bir tablo çizmiş ve Windows Phone’un pazar payının 2013 yılında Android’inkini geçebileceğini öne sürmüştü.

İlgili – Bloomberg

İLGİLİ HABERLER