Teknoloji

Satılan yeni akıllı telefonların yüzde 96.8’ini iPhone veya Android cihazlar oluşturuyor

samsung-galaxy-s6-ve-s6-edge-inceleme-00067

Araştırma şirketi Gartner tarafından paylaşılan ve geride kalan çeyrekte akıllı telefon pazarının durumunu gösteren son rakamlar, bilinen bir hikayeyi anlatıyor. BlackBerry küçülmeye devam ederken, Microsoft’un pazar payı durağan bir seyir izliyor. Google ve Apple ise sektördeki hakimiyetlerini kuruyor.

2015’in ikinci çeyreğinde satılan 329 milyon akıllı telefonun 319 milyonunu Android veya iOS ile çalışan cihazlar oluşturuyor. Bu rakam, yüzde 96.8 gibi oransal bir karşılık buluyor. İki büyük mobil işletim sistemi, yılın ilk çeyreğinde de benzer bir pazar payı oranını yakalamıştı.

Gartner, sürekli büyüyen akıllı telefon endüstrisinin de artık doyma noktasına ulaşmış olabileceğine dikkat çekilirken, Çin pazarında bile belli bir doygunluğa erişildiği ve akıllı telefon sektörünün artık yenilenen telefonlar üzerinden ilerlediği vurgulandı.

Bu durum küresel akıllı telefon pazarındaki büyüme oranının yüzde 13’e gerilemesine ve 2013’ten bu yana kaydedilen en düşük seviyeye ulaşmasına neden oldu.. Gartner büyümenin üst sınıf akıllı telefonlar veya uygun fiyatlı giriş seviyesi 4G telefonlar aracılığıyla sürüklendiğinin de altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER