Teknoloji

Gartner: Apple 2014’ün son çeyreğinde akıllı telefon sevkiyatında Samsung’un geride bıraktı

ios 13

iphone-6-plus-inceleme-00004

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın tanıtılmasıyla birlikte Apple’ın akıllı telefon satışları deyim yerindeyse uçuşa geçmiş, Samsung’un akıllı telefon kadrosuysa 2014’te uzun yılların ardından ilk kez sıkıntıya düşmüştü. Gartner tarafından açıklanan rakamlara göre, bu tablo akıllı telefon pazarında liderin değişmesine de sebebiyet vermiş durumda. 2014’ün son çeyreğinde Apple’ın 74.8 milyon iPhone sevkiyatı gerçekleştirdiği, Samsung’un ise 73 milyon akıllı telefon sevk edebildiği belirtildi.

Söz konusu rakamlar 2013’ün son çeyreğine ait rakamlarla karşılaştırıldığında değişimin boyutları daha iyi anlaşılıyor. 2013’ün son üç ayında Samsung 83.3 milyon, Apple ise 50.2 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirmişti. Ancak Samsung’un elinde bu durumu tekrar kendi lehine çevirmek için gerekli silahlar bulunuyor.

Şirketin MWC 2015’te görücüye çıkarttığı yeni gözde telefonları Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge, görsel açıdan Samsung’un uzun yıllardır tanıttığı en etkileyici cihazlar olma niteliğini taşıyor. Her iki akıllı telefon da 10 Nisan’da küresel çapta satışa sunulacağı için Apple’ın elinde liderliğini 2015’in ilk çeyreğinde de sürdürme şansı bulunuyor. Ancak yılın ikinci çeyreğinde Samsung’un zirveyi geri alması muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER