Teknoloji

Garmin Vivofit egzersiz bandı ANT+ ve Garmin Connect desteğiyle yılın ilk çeyreğinde çıkıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Garmin de egzersiz bandı pazarına kayıtsız kalamayan, Nike+ FuelBand’in elde ettiği popülaritenin sonucunda bu yeni segmente giriş yapan şirketlerden. Genellikle navigasyon cihazlarıyla bildiğimiz şirket Garmin Vivofit egzersiz bilekliklerini duyurdu.

garmin-vivofit-060114Garmin Vivofit sayesinde egzersiz durumunu takip etmek, hedefler ulaşma yolundaki süreci görmek, hatırlatmalar koymak ve bu şekilde sürekli aktif kalmak mümkün oluyor. Vivofit adım sayınızı, hedefe dair parametrelerinizi, yaktığınız kalori miktarını ve gidilen mesafeyi sürekli ölçüyor. Ayrıca bu aygıt sayesinde uyku süreciniz de sürekli izleniyor.

Sürekli açık kavisli ekrana sahip olan bu cihaz böylelikle saati de sürekli gösteriyor. Garmin pilin bir yıl boyunca dayandığını ve kullanıcı tarafından değiştirilebileceğini söylüyor.

Suya dayanıklı olan Vivofit böylelikle sağanak yağmur altında spor yaparken bile rahatlıkla kullanılabiliyor. ANT+ desteği de bu ürünün kalp ritm monitörleriyle uyumlu şekilde çalışmasını sağlıyor.

Bu, Vivofit’in daha geniş bir sistemin parçası olabileceğini gösteriyor. Eğer bu ürünü bir kalp ritm monitör bandıyla birlikte kullanırsanız, kalp ritmine dair verileri de alabilirsiniz.

Bir tuşa dokunarak verileri PC veya akıllı telefon aracılığıyla Garmin Connect sistemine aktarmak mümkün oluyor. Burada performans grafiklerini görmek, çeşitli mücadelelere katılarak sürekli motive kalmak da mümkün oluyor.

Garmin Vivofit’in siyah, mor, tatlı su ördeği, mavi ve arduvaz renk seçenekleriyle 130 dolarlık fiyattan yurt dışında piyasada olacak. Kalp ritm monitörlü model de 170 dolara satılacak. Ürünün 2014’ün ilk çeyreğinde satışa çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER