Teknoloji

Garmin Varia Vision bisikletçilere özel gözlük

Garmin Varia Vision

Gözlük gibi takılabilir ekranlar günlük hayatta pratik şekilde kullanılabilen cihazlar olmayabilirler. Google Glass’ın ilk versiyonu bu gerçeği gösterdi. Ancak bu durum özel uygulamalarda bu tarz cihazların kullanılamayacağı anlamına gelmiyor. Google bile kendi gözlüğünün yeni neslini daha çok kurumsal amaçlı kullanımlara göre düzenliyor. Bir başka şirket, Garmin de Varia Vision ile bisikletçilere yöneliyor.

Yaklaşık 400 dolarlık fiyat etiketine sahip olan Varia Vision, Garmin Edge serisi gibi çeşitli Garmin ürünleriyle entegre edilebiliyor. Ayrıca arkada seyreden araçlar hakkında ekranda bilgi gösteriminde bulunan Varia Review Radar da bu aygıtla birlikte kullanılabiliyor. Gelen bildirimlerde titreşim özelliğine sahip olan bu aksesuar, böylelikle gelen bildirimler veya diğer uyarılar hakkında, gözü yoldan ayırmadan haberdar olma fırsatı veriyor.

garmin-vario-vision-060116

Garmin Varia Vision eşsiz bir cihaz değil, Recon Instruments’ın Jet adlı aygıtı gibi, benzer konsepte sahip cihazları daha önce de görmüştük. Garmin bu cihazın 8 saatlik pil ömrüne sahip olduğunun altını çiziyor. Ürünün mart sonunda piyasaya çıkması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER