Teknoloji

Garmin arka kameralı Nuvi 2798LMT, güncellenen Essential Series ürünleri ve uygulama destekli HUD+’yı tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Garmin Nuvi serisi uydu navigasyon cihazlarının nyeni versiyonlarını CES 2014’te sergiliyor.

garmin-2014-essential-series-060114 Garmin Nuvi 2798LMT’de Kablosuz Geri Kamerası bulunuyor. Aracın arkasına yerleştirilen bu kamera sayesinde geri geri giderken cihazın arkasını görmek, arkada kalan alışveriş arabalarına veya küçük çocuklara çarpmanın önüne geçmek mümkün oluyor. Kamera zorlu hava koşullarına dayanıklı olacak şekilde geliştirildi. Eğer kamera geri vites ışıklarına bağlanırsa, Nuvi navigasyon cihazı vites geriye takıldığında arka kamera moduna otomatik olarak geçiyor.

Ayrıca Nuvi tek bir tuşla navigasyondan arka kamera görüntüsüne geçmeye de izin veriyor. Kameranın dışında Garmin’den beklenen seviyede navigasyon desteği bu ürünle sunuluyor. Garmin Nuvi 2798LMT modeli yaklaşık 400 dolarlık fiyat etiketiyle Şubat 2014’ten itibaren piyasada olacak.

garmin-nuvi-2798lmt-0601142014 Essential Series içinde 5 ve 6 inç ekranlı cihazlar bulunuyor. Daha önce Advanced Series modellerine özel olan birçok işlev 2014 Essential Series içinde yer alıyor. Daha fazla ilgi çekici mekan ve trafik işlevi sayesinde hedeflenen noktaya daha güvenli ve konforlu bir sürüş amaçlanıyor. Essential Series seçilen modele göre 130 ila 210 dolar arasında fiyata sahip olacak.

garmin-hud-plus-060114Son olarak Garmin bir de HUD+ adlı modelini tanıttı. HUD+ ön cama yapıştırılmak yerine detayları onun üstüne yansıtıyor, böylelikle gözünüzü yoldan ayırmanıza gerek kalmıyor. En yeni HUD+ versiyonu iOS, Android ve Windows Phone ile uyumlu akıllı telefon uygulamalarıyla birlikte geliyor. Bu uygulama sayesinde harita ve yol tarifleri sunuluyor, haritalar cihaza depolanarak çevrimdışı çalışma imkanı da sunuyor. Ayrıca trafik durum bilgileri de cihaz yardımıyla alınabiliyor. HUD+’nın da 180 dolarlık fiyat etiketiyle Şubat 2014’te yurt dışında piyasada olacak.

İLGİLİ HABERLER