Bilim

Garmin ilk akıllı kan basıncı monitörünü piyasaya çıkardı

garmin index bpm

Garmin sağlık odaklı diğer giyilebilir cihazlarına eşlik edecek yeni bir akıllı tansiyon ölçer tanıttı. Garmin Index BPM Akıllı Kan Basıncı Monitörü, kullanıcıların sistolik ve diyastolik kan basıncını ölçmesine ve bu verileri akıllı saatler, göğüs kayışları, akıllı teraziler ve bisiklet bilgisayarları gibi diğer Garmin cihazlarıyla, Garmin Connect mobil uygulamasıyla üzeridnen senkronize etmelerine olanak tanıyor.

Garmin Küresel Tüketici Satışlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Dan Bartel, “Daha büyük Garmin ekosisteminin bir parçası olarak Index BPM’yi kullanırken, tüm sağlık ve fitness verileriniz doğrudan Garmin Connect’te görüntülenebilir, bu da tek bir uygulamada genel sağlığınıza daha eksiksiz bir görünüm vermenize yardımcı olur.” dedi.

Kullanıcılar 7 günlük, 4 haftalık ve 1 yıllık raporlarda görüntülenebilecek okumalar ile tansiyonlarını ölçmek için hatırlatıcılar ayarlayabilir. Oluşturulan raporları PDF olarak dışa aktarabilirler. 16’ya kadar kullanıcı, bireysel okumalarını takip etmek ve kendi Garmin Connect hesaplarıyla senkronize etmek için Index’i kullanabilir. Kelepçe bölümü, çevresi 22-43 cm arasındaki kol boyutlarına uyacak şekilde ayarlanabilir. Index BPM, potansiyel pil ömrü 9 aya kadar olan dört adet AAA pil gerektirir.

garmin index bpm

Index BPM Amerikan İlaç Dairesi (FDA) onaylıdır. Yani Garmin, ürünün FDA iznine veya altın FDA standardı onayına sahip benzer ve yasal bir ticari cihazla “büyük ölçüde eşdeğer” olduğunu söyleyebilir. Bu alanda, rakip sağlık şirketi Withings, 2011’de bir iPhone’a bağlanabilen ilk tansiyon ölçüm cihazını duyurtmuştu. O zamandan beri Withings tarafından, benzer şekilde FDA onaylı Withings BPM Connect gibi birkaç başka akıllı tansiyon ölçüm cihazları piyasaya sürüldü. Dolayısıyla bu yeni ürün, Garmin’in özel bir akıllı tansiyon cihazına yönelik ilk girişimi olsa da, şirket bu alana girmek için biraz geç kaldı.

Garmin Index BPM Akıllı Kan Basıncı Monitörü yurt dışında 149.99 dolarlık fiyat etiketiyle sunuluyor. ABD’de Garmin’in web sitesinden veya üçüncü taraf mağazalarından satın alınabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER