Teknoloji

Garmin CES 2024’te türünün ilk örneği olan kalp atış hızı monitörünü tanıttı

garmin hrm-fit

Garmin CES 2024 kapsamında yeni ürünlerini gözler önüne çıkaran şirketler arasında yer alıyor. Bu ürünler arasında spor sutyenine takıldığında bile doğru şekilde kalp atış hızı ölçümü yapabilen ve kadınları hedef kitlesine yerleştiren bir kalp atış hızı monitörü de bulunuyor. Garmin HRM-Fit adını taşıyan 150 dolarlık yeni cihazının türünün ilk örneği olduğunu belirtiyor.

HRM-Fit, Adidas ve Under Armour gibi markaların seçkin modelleri de dahil olmak üzere Garmin’in orta ve yüksek destekli olarak tanımladığı spor sutyenleriyle uyumlu olarak çalışıyor. Hız, mesafe ve adım uzunluğu gibi bilgilerin aktarımı için Garmin’in akıllı saatleriyle de uyum içinde çalışan HRM-Fit, saat evde bırakıldığında yakılan kaloriler ve yoğunluk gibi antrenman verilerini depolayabiliyor ve sonrasında tekrar saate yükleyebiliyor.

Adidas, Under Armour ve diğer markaların seçkin modelleri de dahil olmak üzere, Garmin’in orta ve yüksek destekli spor sutyenleri olarak tanımladığı şeye uymalıdır. Ayrıca hızınızı, mesafenizi ve adım uzunluğunuzu bildirmek için uyumlu Garmin akıllı saatleridir. Saatinizi evde bırakırsanız, klipsli cihaz yakılan kaloriler ve yoğunluk gibi antrenman verilerini depolayabilir ve tekrar menzile girdiğinde saatinize yükleyebilir.

Şirketin CES 2024’te tanıttığı diğer yeni ürünler arasında 35 mm metal kasalı Lily 2 akıllı saatler bulunuyor. Lily 2 için 250 dolar, Lily 2 Classic içinse 280 dolar ödemek gerekiyor. Her iki akıllı saatte de kalp atış hızı izleme, uyku kalitesi derecelendirmeleri ve bağlantılı GPS gibi özellikler mevcut. Akıllı saatlerde ayrıca önerilen aktiviteler, fitness takibi ve spor uygulamasıyla birlikte hareket uyarıları da bulunuyor. Sadece Lily 2 Classic’te Garmin Pay ile temassız ödeme desteği mevcut.

Garmin Connect uygulaması da yenileniyor

Şirket Garmin Connect uygulamasının da hem web hem de mobil sürümlerini yeniliyor. Artık uygulamanın ana sayfasında Bugünün Etkinliği, Eğitim Planları ve Odak Noktası gibi özelleştirilebilir bölümler yer alıyor. Bu güncelleme şu anda beta testçilerinin kullanımına sunuldu ve bu yılın sonuna doğru tamamen kullanıma sunulması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER