Teknoloji

Garmin Forerunner 935 ne kadar sıkı egzersiz yapıldığını ölçecek

garmin forerunner
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

garmin forerunner 935Garmin, farklı sportif aktiviteleri takip edebilen Fenix serisi fitness saatlerini CES 2017’de yenilemişti. Şirket, GPS destekli saatlerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Garmin Forerunner 935 ile idmanlarını daha sıkı izlemeyi isteyen profesyonel sporculara ulaşmak istiyor.

Forerunner 935, bazı yeni özellikleri de beraberinde getiriyor. Bu yeniliklerden biri olan Training Status isimli araç, kullanıcıların geçmiş egzersizlerini ve genel zindelik seviyelerini analiz ediyor ve kullanıcıların verimli çalışıp çalışmadıklarını gösteriyor. Training Load adını taşıyan özellik ise egzersizlere uzun soluklu bir bakış atıyor ve haftalık analizler yaparak bireysel idmanların kolaylığını ve zorluğunu ölçüyor. Training Effect isimli özellik ise tek bir idmanın aerobik faydalarını ölçüyor. Tıpkı Fenix serisi saatler gibi, Forerunner 935 de Garmin’in Connect IQ isimli mağazasına bağlanıp uygulama indirebilecek. Bu mağaza üzerinden Training Peaks gibi uygulamalara da erişebilecek.

Forerunner 935’i üst segmente yerleştiren Garmin’in saate yerleştirdiği bileşenler de bu konumlamayı doğruluyor. GPS/GLONASS konum takip özelliği ve yükseklik ölçer, basınç ölçer, pusula gibi bileşenlere Garmin’in Elevate isimli kalp atış hızı monitörü de eşlik ediyor. Elevate sayesinde kullanıcılar kalp atış hızlarını hızlı biçimde görebiliyor. Garmin Running Dynamics Pod ile de eşleştirilebilen Forerunner 935 ile yürüyüş temposu, yerle temas süresi ve uzun adam mesafesi ölçülebiliyor.

Garmin Forerunner 935 500 dolar karşılığında satılacak

Forerunner 935, GPS açıkken 24 saatlik bir pil ömrü vadediyor. Düşük enerji modunda pil ömrü 50 saate çıkıyor. Konum takip özelliği tamamen kapatıldığı takdirde pil ömrü iki haftaya kadar uzayabiliyor. Forerunner 935’in fiyat etiketinde 500 dolar yazacak. 650 dolar verenler ise saatle birlikte hem sarı hem de siyah kayışların bulunduğu ve bu kayışları hızlı biçimde değiştirmeyi sağlayan kiti de barındıran pakete sahip olabilecek.

İLGİLİ HABERLER