Teknoloji

Garmin Fenix 7 serisi dokunmatik ekranlarla geliyor

garmin fenix 7

Garmin Fenix 7 serisi akıllı saatlerin görselleri kısa süre önce internete sızmıştı. Akıllı saatler sonunda resmen gözler önüne çıktı. Şirketin amiral gemilerinden olan Fenix ailesinin yeni üyeleri, daha önce sunulmayan bazı özelliklerle geliyor.

Fenix 7 serisindeki en önemli yenilik olarak dokunmatik ekranlar öne çıkıyor. Bir akıllı saatte dokunmatik ekran bulunmaması kulağa garip gelse de, Fenix serisinin dış mekanlarda ve doğada kullanıma odaklı olması işleri değiştiriyor. Zorlu doğa koşullarında dokunmatik ekranları zorlayabilecek eldivenle kullanım, terleme ve hareket gibi unsurlar söz konusu olabiliyor. Fenix 7’nin dokunmatik ekranının bu unsurlarda nasıl bir performans sergileyeceği merak ediliyor.

Garmin’in Venu ve Vivoactive serilerinde dokunmatik ekranlı seçenekler mevcut. Dolayısıyla Garmin için tamamen yeni bir durum söz konusu değil. Ancak Fenix serisi açısından bakıldığında yeni bir dönemin başladığı söylenebilir.

Fenix 7 serisiyle sunulan bir diğer yenilik ise çoklu LED fener özelliği. Bunun kamplarda veya karanlıkta yapılan koşularda kullanıcılara yardımcı olacağı söylenebilir. El feneri kullanıcıların kalp ritimlerine bağlı olarak kırmızı veya beyaz ışık verecek şekilde ayarlanabiliyor. Bu sayede araba ve bisiklet sürücülerinin koşucuları görmesinin de kolaylaşacağı belirtiliyor.

garmin fenix 7 Fenix 7 serisinde üç farklı model bulunuyor. Bunlar Fenix 7S, 7 ve 7X ismini taşıyor. Söz konusu modeller sırasıyla 42, 47 ve 51 mm. kadranlara sahip. Her üç modelde de güneş ışığıyla şarj özelliği mevcut. Garmin’den verilen bilgiye göre, yeni modellerde ekran yüzey alanının büyümesine bağlı olarak güneş ışığıyla şarj kapasitesi de artıyor. GPS çalıştırılmadığında Fenix 7 serisinin üyelerinin pil ömürlerinin beş haftayı bulduğu belirtiliyor.

Fenix 7 serisinde yeni gelişmiş antrenman modları da mevcut. Bunlar arasında Gerçek Zamanlı Dayanıklılık, Görsel Yarış Tahmini, Günlük Egzersiz Önerileri ve Toparlanma Süresi Hesaplama gibi seçenekler bulunuyor. Fenix serisinde kış ve yaz sporları veya golf için özel modlar zaten mevcuttu. Kısacası kullanıcılara sunulan yelpazenin biraz daha genişlediği söylenebilir.

Garmin Fenix 7 serisinin üyeleri bugün itibarıyla yurt dışında piyasaya çıkmış durumda. Fenix 7S ve 7 modelleri 700 dolar, Fenix 7X ise 900 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. Saatleri Garmin’in internet sitesi üzerinden satın almak mümkün.

İLGİLİ HABERLER