Teknoloji

Garmin Enduro ile Fenix 6 dayanıklılık sporlarına has özelliklerle geliyor

garmin enduro

Garmin atletleri ve dayanıklılık sporlarıyla uğraşan sporcuları hedefleyen yeni bir akıllı saat çıkardı. Garmin Enduro adını taşıyan bu saat aslında Garmin Fenix 6 modelinin yeniden paketlenmiş bir versiyonu, ancak performans izleme yetenekleri daha da geliştirilmiş gibi görünüyor.

Tasarım tarafına baktığımızda deyim yerindeyse Fenix 6 serisiyle tamamen aynı görünen bir saat var. Ancak farklı renk seçenekleriyle ve yeni bir esnek naylon kayışla sunuluyor. Fenix serisinde gördüğümüz kırmızı renkli tonlar yerine, Endura’da sarı ve yeşil tonlar ağırlıkta. Bununla birlikte çelik grisi ve karbon grisi renk seçenekleri de var. Aslında bunları basit şekilde açık gri ve koyu gri olarak nitelendirebiliriz.

Garmin’in güneş enerjisinden şarj imkanı sunan Power Glass sistemi de akıllı saate mevcut. Bu sayede doğrudan güneş ışığı geldiğinde saatin pilini biraz olsun doldurmak mümkün oluyor. Garmin’in belirttiğine göre saatin pili tek bir şarjla 65 güne kadar çalışma imkanı sunuyor.

Enduro, genişletilmiş VO2 Max ölçüm sistemine sahip. Yani kandaki oksijen düzeyini ölçebiliyor. Üstelik antrenman sırasında VO2 Max kapasitesini ölçme ve izleme koşullarına bağlı olarak otomatik ayarlama gibi özellikler de var. Aynı zamanda fitness performans ölçümü sırasında sıcaklık ve yükseklik gibi değerleri de hesaba katıyor.

garmin enduro

ClimbPro adı verilen bir özellik de var. Bu da mevcut ve gelecek tırmanışlarınız hakkında size eğim, yükseklik kazancı ve mesafe verileri sağlıyor. Hatta ‘Ultrarun’ aktivite seansında bir mola vererek, su ve yiyecek alarak dinlenme istasyonlarında geçirdiğiniz süreyi kaydetmenize izin veren bir dinlenme zamanlayıcısı bile elde edersiniz.

Aktivite takibinin dışında akıllı saat, etkili bir şekilde yeniden güç kazanmanız için ne kadar dinlenmeniz gerektiği konusunda size rehberlik edecektir. Üstelik statik bir tablo da vermiyor. Uykunuzu ve günlük aktivitenizi takip ederseniz, günden güne dinlenme ve hareketinize göre zamanınızı ayarlıyor.

Buna dağ bisikleti seansı izleme ölçümlerini ve önerilen antrenmanları ekleyin. Sonuçta gerçek bir çok amaçlı sporcu saatiniz var, yine de çok uzun koşu seansları için uyarlanmış özellikler barındırıyor.

Elbette haritaları görüntüleme, akıllı telefon bildirimlerini görüntüleme, takvim etkinlikleri, günlük kalp atış hızı, kan oksijen doygunluğu, uyku, çevrimdışı müzik çalma ve temassız ödemeler için Garmin Pay gibi diğer tüm mevcut Garmin akıllı saat özellikleri de sunuluyor.

Garmin Enduro bugün itibarıyla ABD’de 799 dolardan, İngiltere’de ise 699 sterlinden başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER