Teknoloji

Garmin-Asus’tan Android’li A50 ve Windows Mobile’lı M10

Garmin-Asus ikilisi gelecek hafta Barselona’da başlayacak olan 2010 Mobil Dünya Kongresi öncesinde iki yeni cihazı tanıttı. Bu modellerden bir tanesi Android ile diğeriyse Windows Mobile işletim sistemiyle çalışıyor.

Öncelikle Android’li A50’ye göz atalım. 3.5 inç’lik, 480 x 320 çözünürlüklü HVGA kapasitif ekrana sahip olan bu cihazın kullanıcı dostu arayüzü, microSD genişleme yuvası, 4 GB dahili belleği, yatay ve dikey kullanımlara imkan sağlayan ivmeölçeri bulunuyor. Qualcomm’un gpsOne platformunu temel alan A50 konumunuzu belirlemek için uydu, ağ ve karasal kaynakların hepsini birden kullanırken Garmin’in yol yardım destekli harita uygulaması da telefonda yüklü geliyor. Böylelikle ağ üzerinde harita verisi indirmeye gerek kalmıyor. Microsoft Exchange sunucu desteği, Street View destekli Haritalar, Gmail, YouTube ve Android Market gibi Google uygulamaları da Android 1.6 sürümüyle çalışan A50’de yer alanlar arasında bulunuyor. 3 megapiksellik otomatik odaklı kamera coğrafi etiketleme özelliği sayesinde fotoğrafların nerede çekildiğini sonradan kolaylıkla belirlemenizi sağlıyor. A50’nin 2010’un ilk yarısında Avrupa’da satışa çıkması bekleniyor. Fiyatıysa henüz belirlenmiş değil.

Garmin-Asus’un bir diğer cep telefonu ise Windows Mobile 6.5.3 işletim sistemiyle çalışan M10. Qualcomm’un 600 MHz hızında çalışan MSM 7227 işlemcisini barındıran bu cihaz 512 MB’lık RAM ve ROM’un yanı sıra 4 GB’lık entegre hafızaya sahip. 3.5 inç’lik WVGA dokunmatik ekran sesli yol yardımını kullanırken oldukça işe yarayacaktır. Navigasyon uygulamalarının takvim, internet tarayıcısı, mesajlaşma ve e-posta istemcileriyle buluştuğu M10’un 2010’un ilk yarısında satışa çıkması bekleniyor. A50  ve M10’un daha büyük fotoğraflarını yazının devamında bulabilirsiniz.

Garmin-Asus M10
Garmin-Asus M10
Garmin-Asus A50
Garmin-Asus A50

İlgili – Business Wire : A50
İlgili – Business Wire: M10

İLGİLİ HABERLER