Manşetler

Garanti Bankası yeni servisi iGaranti’yi tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Aktif mobil platformların neredeyse tamamında bankacılık uygulamalarıyla var olan Garanti Bankası, geleceğin bankacılığına öncülük etmesini beklediği yeni servisi iGaranti’yi hayata geçirdi. İlk etapta sadece iOS cihaz sahiplerinin faydalanabileceği servis bankanın genel müdürü Ergun Özen ve genel müdür yardımcısı Didem Dinçer Başer’in katıldığı bir etkinlikle tanıtıldı.

igaranti-100513

Etkinlikte ilk sözü alan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, bankanın yeni projesi iGaranti’nin dünyaya örnek olacak nitelikte, müşteri odaklı ve yenilikçi bir uygulama olduğunu belirtti. Mobil yaşamla birlikte tüketici davranışlarındaki kökten değişime dikkat çeken Özen, artık tüketicilerin her alanda daha fazlasını talep ettiklerini belirtti. Özen artan mobil penetrasyona paralel olarak telefonların sadece konuşma amaçlı kullanımından vazgeçildiğini dile getirdi ve günümüzde yaşanan değişimi Garanti Bankası’nın uzun yıllar önce gördüğünün altını çizdi. Garanti’yi ”değişimin öncüsü” olarak tanımlayan Özen, iGaranti ile bankanın bu rolünü sürdürdüğünü ve uygulamanın mobil kanalları kullanan herkese hitap ettiğini belirtti.

Ergun Özen’den sahneyi devralan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer ilk olarak kendilerini iGaranti’yi geliştirmeye iten nedenler hakkında bilgi verdi. Tıpkı Özen gibi müşteri profilindeki değişime dikkat çeken Başer, Türkiye’deki akıllı cihaz kullanımına ilişkin bazı rakamları paylaştı. iGaranti ile Y Kuşağını ve ”Bağlantılı müşteri” olarak tanımlanan sürekli internete bağlı müşterileri hedeflediklerini söyleyen Başer, temel amaçlarının finansı müşterilerinin rutin hayatına entegre etmek olduğunu dile getirdi. Garanti Bankası müşterisi olmayanların da deneme sürümü sayesinde temel bazı bankacılık işlemlerini iGaranti üzerinden gerçekleştirebileceklerini belirten Başer, iGaranti’nin Android uygulaması için hazırlıkların sürdüğünü de sözlerine ekledi.

iGaranti uygulamasının demosu da yine Didem Dinçer Başer tarafından gerçekleştirildi. Alışılagelmiş mobil bankacılık uygulamalarından farklı olan iGaranti’nin yetenek yelpazesi oldukça geniş. Kullanıcılarına limit kontrolü, birikim yapma gibi imkanlar sunan uygulama bunlara ek olarak akıllı fırsatlar ve özel tekliflerle Garanti müşterilerinin karşısına çıkıyor. iGaranti’nin içinde bulunan 20’yi aşkın farklı yeteneklere sahip uygulama içinden müşteriler sık kullandıklarını ana ekranlarına ekleyebiliyor. QR kod ile ödeme yöntemini çevrim dışı ortama da taşıyan iGaranti; Facebook, Foursquare ve Twitter entegrasyonu, iCüzdan ve akıllara Siri’yi getiren sesle kontrol gibi özellikleriyle ilgi çekeceğe benziyor.

İlgili >> iGaranti, iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER