Manşetler

Garanti Bankası ve Turkcell mobil teknoloji destekli banka kartı Cep-T Paracard’ı tanıttı

Finans dünyası da mobil teknolojilerde büyük potansiyel görüyor, bu teknolojilerin sunduğu araçlar ve yöntemlerle daha fazla kişiyi bankacılık servislerini kullanmaya teşvik edip kayıt altına alınan para hacmini arttırmayı planlıyor. Cep telefonlarının ortasında yer aldığı çeşitli finans servislerine aşinayız. Artık birçoğumuz sadece cep telefonunu kullanarak birilerine para gönderebiliyoruz. Turkcell ve Garanti Bankası’nın tanıttıkları yeni bir servis ise işlerin daha da öteye geçtiğini gösteriyor.

Turkcell ve Garanti Bankası bugün İstanbul Swissotel’de düzenledikleri ortaklaşa basın toplantısıyla Cep-T Paracard adlı yeni bir banka kartını tanıttı. Bir banka hesabına bağımlı olmayan bu bamka kartı Turkcell kullanıcısının hattına bağlanıyor. Garanti Bankası ATM’lerinden veya Turkcell İletişim Merkezleri’nden para yüklenebilen bu kart ile kullanıcılar diledikleri Cep-T Paracard’a, Mastercard logolu Bonus ve Shop&Miles kredi kartına, Paracard’a veya operatör farkı gözetmeksizin herhangi bir cep telefonu numarasına haftanın herhangi bir günü veya saatinde para gönderebiliyor. Ayrıca Turkcell kullanıcıları Cep-T Paracard yardımıyla oturdukları yerden hatlarına TL yüklemesi yapabiliyor.

Cep-T Paracard’ı Turkcell İletişim Merkezleri’nde 5 TL karşılığında edinmek mümkün. Bu kartı aldıktan sonra karta 500 TL’ye kadar para yüklemesi yapabiliyorsunuz. Karta yıllık toplam yüklenebilen para miktarı 5 bin TL, yapılabilecek yıllık para gönderimi miktarı da 2 bin TL ile sınırlandırılmış durumda. Her para gönderim işlemi sırasında 2.99 TL’lik bir işlem ücreti kesilecek. Yapılan işlemlerin tutarı ve masrafı kullanıcının Turkcell faturasına yansıtılmayacak, doğrudan Cep-T Paracard üzerinde bulunan bakiyeden kesilecek. 64 KB SIM kart sahibi Turkcell aboneleri bu servisten SIM kartlarını değiştirmeden yararlanabilecekken, daha eski SIM karta sahip olanların, Cep-T Paracard sahibi olmaları durumunda SIM kartlarını değiştirmeleri gerekecek. Çünkü sistem Turkcell Menü servisini kullanıyor ve bu servis de minimum 64 KB SIM kartlarda bulunuyor. Cep-T Paracard’ın üzerinde kart numarası, son kullanma tarihi ve güvenlik numarası gibi bilgiler ve Mastercard logosu bulunuyor. Bu da Cep-T Paracard ile alışveriş yapılabileceği anlamına geliyor. Bu arada 15 yaşın altındakilere bu kart verilmeyecek.

Bu arada toplantının soru cevap bölümünde şu anda mobil dünyanın popüler konularından olan NFC (Yakın Alan İletişimi) tabanlı mobil ödeme sistemleri de konuşuldu. Garanti Bankası ve Turkcell’in bu alanda da çalışmaları olduğunu ve yakında duyuruların yapılacağını öğrendik. Ayrıca Turkcell’in bir sonraki nesil Android akıllı telefonu olan Turkcell T20’de de dahili NFC yongasının ve desteğinin sunulacağı belirtildi. Bu telefonun lansmanı bu ay içinde gerçekleşecekmiş. Bu arada NFC tabanlı servisin duyurulmasından sonra dahili NFC desteği bulunmayan Turkcell T10’ları da aksesuarla NFC destekli hâle getirmek mümkün olacakmış.

Garanti Bankası ve Turkcell’in duyurduğu Cep-T Paracard ile ilgili ayrıntıları aşağıdaki basın bülteninde bulabilirsiniz.

BASIN BÜLTENİ

Para transferi, alışveriş ve konuşmanın en kolay aracı: Cep-T Paracard

Artık Turkcell müşterileri, banka müşterisi olsun olmasın kart alabilir, kartları ile alışveriş yapıp bonus kazanabilir, hatlarına TL/Dakika yükleyebilir hatta diledikleri an diledikleri kişiye cep telefonlarından para transfer edebilir. Üstelik bedava konuşmalar ve biriken bonuslarla bedava alışveriş fırsatları kazanarak…

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell ve ödeme sistemlerinde lider banka Garanti, Türkiye’de bir ilke imza atarak mobil finansal servisler alanında dönüm noktası olan Cep-T Paracard’ı Swiss Otel’de düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıttı.

CepT Paracard, banka müşterisi olsun olmasın tüm tüketicilerin hayatını kolaylaştırarak alışverişte yeni bir dönemin kapılarını açacak. Turkcell müşterileri, ön ödemeli bir kart olan Cep-T Paracard ile karta yüklenen para miktarı kadar alışveriş yapabilecek, yaptıkları alışverişlerden bonus kazanabilecek. Arzu ederlerse, Mastercard logolu Garanti Bankası Bonus, Shop&Miles kredi kartına veya ParaCard’a ya da telefon modeli gözetmeksizin herhangi bir cep telefonu numarasına haftanın herhangi bir gününde herhangi bir saatte para gönderebilecek ve her an her her yerden cep telefonu ile herhangi bir Turkcell hattına TL yükleyebilecekler. Cep-T Paracard kullanıcıları, alışveriş ve cepten hatta para yükleme yaptıkça, bedava konuşma süreleri kazanacak, her alışverişten sonra kazanacakları bonusla bedava alışveriş yapacak ve Cep-T Paracard kolaylığını fırsata çevirebilecek. Cep-T Paracard’ın çalıştığı SİM bazlı Cep-T Para servisinden faydalanmak için internet bağlantısı gerekmeyecek ve servis tüm cep telefonu modellerinde kullanılabilecek.

Ergun Özen: CepT Paracard ile 3 yıl sonunda 1.5 milyon kişiyi bankacılıkla tanıştırmayı hedefliyoruz.
Basın toplantısında konuşan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen; “Bankacılığın yaygın kullanımı bir ülkenin kalkınmışlığının da en önemli göstergelerinden biri. Garanti Bankası olarak Türkiye’de bankacılığı yaygınlaştırmaya büyük önem veriyoruz. Zira mevduat tabanı ne kadar büyürse kayıtlı ekonomi o kadar artıyor.  Bankacılığı yaygınlaştırmak için üzerine yoğunlaştığımız konuların başında ise mobil dünya ile ödeme sistemlerini entegre etmek geliyor.  Bu alanlarda  yaptığımız yatırımlarla zamanın çok ötesinde benzersiz hizmetler yaratıp,  dönüşüm başlattık. 2004 yılında Türkiye’de bir ilk olan CepBank hizmetimiz sayesinde  Garanti Bankası müşterileri yıllardır cep telefonlarıyla para gönderebiliyor, Cep Şubesi sayesinde havale, EFT, fatura ödeme hatta hisse alım satımına kadar tüm bankacılık işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Ödeme sistemlerinde yaptığımız başarılı çalışmalarla ise sadece pazarın lideri değiliz, tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor ve örnek gösteriliyoruz. Turkcell ile çıkarttığımız Cep-T Paracard isimli yeni ürünümüz ile ise yine bir dönüşüm başlattık. Mobil dünya ile bankacılığı entegre eden yeni ürünümüzle, bankada mevduatı olmayan Turkcell abonelerine de, Garanti Bankası ayrıcalık ve kazançlarını sunabileceğiz. Türkiye’de gerek yaşı gerekse geliri nedeniyle nüfusun 2/3’ü bankacılık yapmıyor. Bu kişilere ulaşmak için ön ödemeli kartımız Paracard ile önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. 3 yıl sonunda ön ödemeli ParaCard ile 3 milyon, Cep-T Paracard ile ise 1,5 milyon kişiyi bankacılıkla tanıştırmayı hedefliyoruz. Turkcell ile kullanıma sunduğumuz Paracard ile Cep-T Para hizmetini birleştiren Cep-T ParaCard ise bu hedefe ulaşmamız için kaldıraç etkisine sahip. Bu projeyi kurumsal vizyonlarımızın son derece paralel olduğu Türkiye’nin iletişim ve teknoloji devi firmalarından Turkcell ile yapıyor olmaktan ise son derece mutluyuz” dedi.

Ciliv: Cep-T Para ile 3 yılda 500 milyon TL’lik para transferi öngörüyoruz
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de, Turkcell’in “Daha Fazla Hayat” vizyonu doğrultusunda müşterilerinin hayatlarını kolaylaştırabilmek için cep telefonlarını kullanarak yararlanabilecekleri finansal ürün ve servisler geliştirdiğine ve mobil finans alanında hep ilklere imza attığına dikkat çekerek,

“Bizim Mobil Finans’taki amacımız, hem bugüne dek bankacılık sisteminden faydalanamayanlara, hem de finansal kapsama dâhil olan, ancak sistemi günün ölçütlerine göre yeterince verimli kullanamayanlara mobilitenin avantajını yaşatmak. Bu doğrultuda, tüm bankalara açık mobil finansal servis platformu olan Cep-T Para  ile müşterilerimize finansal servislerde güvenilir ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunarken, bankalara da finansal kapsama dahil olmayan yaklaşık 20 milyon kişiye ulaşabilecekleri alternatif bir platform sunuyoruz. Bankacılık sektöründe yeniliklere imza atan Garanti Bankası’nın da Cep-T Paracard ile bu platformun ilk iş ortağı olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Finansal işlemleri mobilitenin avantajlarıyla buluşturan Cep-T Para’nın önümüzdeki dönem hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olacağını düşünüyoruz. 3 yılda 2 milyonu bankacılıkla yeni tanışanlar olmak üzere toplam 5 milyon kullanıcıya ulaşmasını beklediğimiz Cep-T Para ile cepten cebe ya da cepten karta yaklaşık 500 milyon TL’lik para transferi yapılacağını öngörüyoruz” dedi.

Cep-T Paracard nedir?
Cep-T Paracard, Garanti Bankası tarafından çıkartılan, Turkcell’in Cep-T Para platformu üzerinde çalışan, üzerinde kullanıcı adı ve soyadı bulunmayan bir ön ödemeli karttır. 5 TL karşılığında Turkcell İletişim Merkezleri’nden (TİM) kolayca alınan Cep-T Paracard’a TİM’lerden ya da Garanti ATM’lerinden istenilen miktarda para yüklenebiliyor, yüklenen para kadar MasterCard kabul eden tüm işyerlerinden alışveriş yapılabiliyor. Kullanıcılar Cep-T Paracard’larıyla Turkcell İletişim Merkezleri’nde çok kısa bir kayıt işleminden sonra diledikleri Cep-T Paracard’a, Mastercard logolu Bonus ve Shop&Miles kredi kartına, Paracard’a veya operatör farkı gözetmeksizin herhangi bir cep telefonu numarasına, haftanın herhangi bir günü ve saatinde, saniyeler içinde para gönderebiliyor. Turkcell’liler ayrıca, oturdukları yerden hatlarına TL yükleyebiliyor, banka hesap numarasını bilmeye gerek kalmadan ya da banka hesabı olmayan birine operatör farkı gözetmeksizin sadece cep telefonu numarasını yazarak saniyeler içinde para gönderebiliyor. Cep telefonuna para gönderilen tüketiciler, herhangi bir Garanti Paramatik’ten, istedikleri an parasını çekebiliyor. Dileyen Garanti müşterileri, var olan Bonus, Shop&Miles veya Parard’ları ile sisteme kayıt olabiliyor. Bu hizmetten sürekli faydalanmak isteyen Cep-T Paracad sahipleri ise dilerlerse kartlarını, üzerinde kendi ad ve soyadları yazan kartla değiştirebiliyor.

Cep-T Paracard’ın sunduğu Turkcell ve Garanti Bankası fırsatları
Cep-T Paracard ile yapılan tüm alışverişlerden bonus kazanılıyor, kazanılan bonuslarla bedava alışveriş yapılabiliyor. Cep-T Paracard alan Turkcell hat sahipleri, “Hoşgeldin” hediyesi olarak, yükledikleri ilk 10 TL karşılığında, bir hafta boyunca 80 TL değerinde 200 dakika konuşma hakkı kazanıyor. Cep-T Paracard ile alışveriş de fırsatlarla dolu.  Günde toplamda 25 TL ve üzerinde harcama yapan müşteriler, ertesi gün Turkcell içi 60 dakika / 24 TL bedava konuşma hakkı kazanıyor. Cep-T Para üzerinden 20 TL ve üzeri hattına yükleme yapan müşteriler de, 1 gün boyunca 3 saat bedava konuşabiliyor.

Cep-T Para servisi için Turkcell faturasına herhangi bir ücret yansıtılmıyor. Yapılan işlemlerin tutarı ve masrafı, banka tarafından karta yansıtılıyor.

İLGİLİ HABERLER