Manşetler

GarageBand iOS uygulamasına Çin müziği katkısı yapıldı

garageband ios

garageband iosApple yeni müzik aletleri ve tüm uygulamada yapılan kapsamlı Çince yerelleştirme aracılığıyla Çin müziğinin zengin tarihini kutlayan bir GarageBand güncellemesi yayınladı. GarageBand’in kapsamlı ses koleksiyonuna katkıda bulunan bu güncelleme pipa, erhu ve Çin perküsyonu gibi geleneksel Çin enstrümanlarının yanı sıra, Apple tarafından oluşturulan 300 Çince müzikal loop ile kullanıcıların Mac veya iOS cihazlarıyla yaratıcılıklarını ortaya çıkarmalarına ve Çin müziğinden ilham alan besteler yapmalarına olanak sağlıyor.

iOS için GarageBand uygulaması, Live Loops için iki yeni Çince şablon ve popüler Çin sosyal ağları için yeni paylaşım seçenekleri de içeriyor. Böylece kullanıcılar müzik bestelerini QQ ve Youku aracılığıyla arkadaşları ve takipçileriyle kolayca paylaşabilecekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Tim Cook?u GarageBand?in Çin versiyonunu kullanırken izleyin ? Video

“GarageBand, dünyanın en popüler müzik prodüksiyonu uygulaması. Geleneksel Çin müziğinin zengin tarihini içeren bu yeni özellikleri sunmaktan heyecan duyuyoruz.” diyen Apple’ın Ürün Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Susan Prescott sözlerine şöyle devam etti: “Yeni GarageBand uygulamasına eklenen klasik Çin enstrümanları ve yeni Live Loop şablonları ile, doğrudan iPhone, iPad veya Mac’inizde Çin müziğinden ilham alan besteler yapmak eğlenceli ve kolay hale geliyor.”

“Bir müzisyen olarak, her zaman müziğime yeni bir yön vermenin yollarını arıyorum ve GarageBand şimdiye dek şarkılarıma hareket halindeyken bile yeni bileşenler katmak ve onlarla deneyler yapmak için harika bir araç oldu.” diyen ödüllü müzisyen JJ Lin, şöyle devam etti: “GarageBand’in son güncellemesinde eklenen geleneksel Çin enstrümanlarını ve yepyeni loop’ları çok sevdim. Bunlar sayesinde tamamen yeni tarzlar yaratmak için geleneksel ve modern sesleri miksleyerek denemeler yapabileceğim.”

GarageBand’deki pipa, erhu ve Çin perküsyonu enstrümanları, iPhone veya iPad’de Multi-Touch özelliğiyle ve Mac’te yerleşik olarak bulunan Müzikal Yazma özelliğiyle ya da üçüncü taraf bir USB müzik klavyesi bağlanarak çalınabiliyor. Her enstrüman; pipa için hızlı arpej ve nota kaydırma, erhu için ses titretme, ilave nota ve glissando gibi farklı çalma artikülasyonları içeriyor. Bu sayede yeni başlayan bir müzisyen bile son derece kolay bir şekilde gerçekçi ve etkileyici bir performans sergileyebiliyor.

iPhone kullanıcıları erhu ve pipa için 3D Touch özelliğini kullanarak vibratoyu ve yoğunluğu dinamik olarak kontrol edebiliyorlar. Her iki enstrüman da Autoplay içerdiğinden, kullanıcılar herhangi bir notaya dokunduklarında eksiksiz ve zengin bir performans elde ediyorlar. Kullanıcılar davullar, ahşap bloklar, simballer ve gonglar gibi çeşitli Çin perküsyon enstrümanlarını da çalabiliyorlar.

Bu güncelleme, uygulamadaki Çin müziği içerik arşivine guzheng, dizi,yangqin ve Pekin Operası gibi çeşitli enstrümanlar ve tarzlar içeren, Apple tarafından oluşturulmuş 300 loop ekliyor. Bu loop’lar, geleneksel müzikler veya tamamen yeni tarzlar yaratmak için GarageBand’de yer alan Çin enstrümanlarıyla birlikte kullanılabiliyor.

iOS için GarageBand, son derece görsel bir ızgaradaki hücrelere ve sütunlara dokunarak farklı loop’lara sahip enstrümanları ve ses örneklerini başlatabileceğiniz, müzik bestelemenin yeni ve kolay bir yolunu sunan Live Loops özelliğini de destekliyor. Bu güncellemede yer alan Live Loops güncellemesi ise, biri geleneksel bir modern iki yeni Çince Live Loops ızgara şablonu içeriyor. Bu şablonlar aracılığıyla Live Loops ızgarasını kullanarak çeşitli Çin enstrümanlarını ve perküsyonlarını çalabilirsiniz.

Çince yerelleştirme de ayrıca tüm uygulamada geliştirildi. Tüm sesler, loop’lar ve enstrümanlar Basitleştirilmiş Çince veya Geleneksel Çince dillerine çevrildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER