EğlenceManşetler

iPhone için yeni PS1 emülatörü Gamma artık App Store’da

iPhone için yeni PS1 emülatörü Gamma artık App Store’da

iOS kullanıcıları, uzun zamandır bekledikleri PlayStation 1 oyunlarını, artık iPhone ve iPad’lerinde Gamma uygulaması aracılığıyla oynayabilecek. Gamma, hafta sonu itibarıyla iOS App Store’da yerini aldı. Bu emülatör, kullanıcılara oyunları jailbreak yapmaksızın oynama imkânı sunarak, mobil oyun deneyimlerine yeni bir boyut getiriyor.

Uygulama, hem iPhone hem de iPad cihazlarıyla uyumlu olarak çalışıyor ve Bluetooth destekli kontrol cihazları ile klavyelerle entegrasyon sağlanıyor. Kullanıcılar, ekran üzerindeki oyun kontrollerini kişiselleştirme şansına da sahipler. Bunun yanı sıra, Gamma, Google Drive ve Dropbox ile senkronizasyon özelliği sunarak, kullanıcıların oyun dosyalarını ve oyun içi kayıt durumlarını kolayca yönetmelerine olanak tanıyor.

Gamma uygulamasında kullanıcı dostu yapı ve erişim kolaylığı var

Kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlayan Gamma, PS1 oyunlarını çalıştırabilmek için ekstra BIOS dosyaları arama zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Ancak, ilk denemelerde bazı oyunların sorunsuz çalışmayabileceği belirtiliyor. Örneğin The Verge sitesinin belirttiğine göre, NASCAR 98 ve Shrek Treasure Hunt oyunlarında başlangıçta problemler yaşansa da, Oddworld: Abe’s Oddysee oyunu sorunsuz bir şekilde çalıştı.

gamma ps1 app store

Uygulamanın gizlilik politikalarıyla ilgili olarak, kullanıcıları takip edebilecek tanımlayıcılar toplayabileceği belirtilmiş, fakat bu durum her kullanıcı için geçerli olmayabilir. Bazı durumlarda, konum verisi erişim isteği veya izleme izni istenmeyebilir, bu da kullanıcının gizlilik ayarlarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

gamma ps1 app store

Emülatör ve mobil oyun geliştiricisi Benjamin Stark, mobil cihazlar için emülatör geliştirme konusunda önemli bir figür. Stark’ın emülatör dünyasına yaptığı katkılar, birçok geliştirici için ilham kaynağı olmuştur. Özellikle, Riley Testut gibi isimlerin emülatör geliştirme sürecine adım atmasında büyük bir etken olmuştur.

Gamma’nın gelişimi, Delta‘nın yazılım altyapısından esinlenerek başlamış, ancak PSX çekirdeği hariç tutularak yapılmıştır. Stark ve Testut arasındaki bu iş birliği, her iki geliştiricinin de yazılım üzerinde tam yetkiye sahip olduğunu gösteriyor.

Stark’ın geliştirdiği diğer emülatörler arasında TurboGrafx-16 ve N64 bulunuyor. Ayrıca, Google’ın 2011 yılında Android Market’ten birçok popüler emülatörü kaldırma sürecinde, Stark’ın PSX4Droid adlı başka bir PS1 emülatörü de mağazadan kaldırılmış, ancak daha sonra bu yazılım ücretsiz hale getirilerek açık kaynak kodlu olarak sunulmuştu.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

BOYA Caster X1, yayın ve podcast için 1.454 TL fiyat avantajı sunuyor
BOYA Caster X1, yayın ve podcast için 1.454 TL fiyat avantajı sunuyor
Satın Al
Kodak Ektar H35, filmli fotoğrafçılığa 2.995 TL’den kapı açıyor
Kodak Ektar H35, filmli fotoğrafçılığa 2.995 TL’den kapı açıyor
Satın Al
Logitech Brio 100, görüntülü görüşmeleri 2.043 TL’ye taşıyor
Logitech Brio 100, görüntülü görüşmeleri 2.043 TL’ye taşıyor
Satın Al
ttec’in stantlı manyetik powerbank’i ödeme indirimiyle 1.474 TL’ye geliyor
ttec’in stantlı manyetik powerbank’i ödeme indirimiyle 1.474 TL’ye geliyor
Satın Al
Polk Signa Solo, TV diyaloglarını 7.429 TL’ye daha anlaşılır kılmayı hedefliyor
Polk Signa Solo, TV diyaloglarını 7.429 TL’ye daha anlaşılır kılmayı hedefliyor
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir. Satış ortaklığı açıklaması

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl