EğlenceManşetler

Gamecell ile Turkcell 100 milyar dolarlık oyun pazarına adım atıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gamecell-270916Oyun pazarı dünyanın en hızlı değişen sektörleri arasında yer alıyor. Turkcell, 2016’da 100 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşması beklenen bu pazara Gamecell ile giriyor. Yeni platformun duyurusu için düzenlenen basın toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün, platformun ilk aşamada 2 bini aşkın oyun sunduğunu dile getirdi. Dünyada her üç kişiden birinin, Türkiye’de ise 30 milyon kişinin oyun oynadığı bir dönemden geçildiğini söyleyen Bütün, Gamecell ile Türkiye’deki 30 milyon oyuncuya da ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Bütün, platformun sadece oyun satın alınan bir yer olmayacağını ve oyunculara takım kurdukları, turnuvalara katılabilecekleri ve oyun dünyasından son haberleri alabilecekleri bir mecra sunduklarını ifade etti.

Gamecell’in eSpor turnuvaları için de bir buluşma noktası olması amaçlanıyor. Oyuncular platform üzerinden hem takım kurabilecek hem de turnuvalara katılabilecek. Mağazadan oyun satın alma döneminin tarihe karışmak üzere olduğunu söyleyen İsmail Bütün, Gamecell’de 20 TL üzeri harcama yapan Turkcell Superonline abonelerine 24 saat geçerli bir Turbo butonu armağan edileceğini ve böylelikle hız sınırına ve Adil Kullanım Kotası’na takılmadan oyunların indirilebileceğini belirtti.

Gamecell üzerinden satın alınan oyunların bedeli Turkcell veya Superonline faturası üzerinden taksitle ödenebilecek. Portalda bulunan tüm oyunlar da açılış haftasına özel olarak yüzde 25 indirimle oyunculara sunulacak.

Gamecell 5 ana kategoriden oluşuyor

Turkcell’in “entegre oyun portalı” olarak tanımladığı Gamecell’de 5 ana kategori bulunuyor. Portal, Turkcell ve BigKazan işbirliğiyle hayata geçti.

Hive: eSpor etkinlikleri ve turnuvalar ile ilgili tüm bilgiler burada olacak. Dünyadan ve Türkiye’de devam eden turnuvalar ve takımların sıralamaları, oyuncularla ilgili bilgiler de bu kategori altında. Dileyen kullanıcılar bu başlık altında turnuva düzenleyebilir veya turnuvalara başvurabilir.

Buzz: Oyun sektörüne dair haberler bu bölümün altında toplanacak.

ePin: Free-to Play oyunlar için PIN satışı buradan yapılacak. Kullanıcılar dilerlerse taksitle oyun alabilecek. Oyun bedeli Turkcell veya Superonline faturasına yansıtılabilecek.

Market: Bilgisayar ve konsol oyunları bu bölümde satılacak. Kullanıcılara bu bölümde özel indirimler sunulacak. En son çıkan oyunlar zaman geçmeden bu bölüme eklenecek. Buradaki oyunlar için de taksitle ödeme yapılabilecek.

App: Yerli oyun geliştiricilerin ihtiyaç duydukları tüm bilgiler burada yer alacak. Oyun geliştirmek için yardıma ihtiyacı olan Gamecell’lilere de bu kategori altında yardım verilecek.

İLGİLİ HABERLER