Eğlence

Game of Thrones’un yeni sezonu kitapların heyecanını kaçıracak

game-of-thrones-logo-271212

Game of Thrones’un beşinci sezonunun başlangıç tarihine kısa bir süre kala heyecan artarken, dizi sorumlularının yaptığı açıklamalar hem dizinin izleyicilerine hem de Game of Thrones serisinin kitaplarını okuyanlarına önemli bilgiler veriyor. Oxford Union’da konuşan Game of Thrones’un baş yapımcıları Dan Weiss ve David Benioff, dizinin önümüzdeki sezondan itibaren kitapların önüne geçeceğini dile getirdiler. Bu da Game of Thrones kitaplarını yazan ve dizi senaryosunun iskeletini kaleme alan George R. R. Martin’in dizideki gelişmeleri şekillendirmeye vakit bulamadığı anlamına geliyor.

Benioff, Martin ile yıllardır hikaye üzerine konuştuklarını ve dizinin kitabın ilerisine geçmesi ihtimalini daima göz önünde bulundurduklarını belirtti. Dizideki hikayeyi kitapların ilerisine taşımanın zor bir karar olduğunu söyleyen Benioff, şovun devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Game of Thrones’un dördüncü sezonu serinin üçüncü kitabının bitişiyle noktalanmıştı. Dolayısıyla beşinci sezonun dördüncü ve beşinci kitapların üstüne inşa edilmesi oldukça muhtemel gözüküyor. Dizinin hayranları kitaplarda henüz öyle bir olay yaşanmamasına rağmen, Tyron Lanninster ve Daenrys Targaryen’in karşı karşıya gelmesini heyecanla bekleniyor. George R. R. Martin’in kitaplar için hazırladığı taslakların önümüzdeki sezonlarda dizinin içine yerleştirilmesini bekliyor.

George R. R. Martin’in halihazırda yazmaya devam ettiği yeni Game of Thrones kitabı “Kış Rüzgarları”nın önümüzdeki yıl yayınlanması öngörülüyor. Benioff ve Martin, dizinin 10 sezon sürmesini planlamadıklarını ve yedinci ya da sekizinci sezonda hikayenin son bulmasını düşündüklerinin altını çizerken; baş yapımcılar tarafından ortaya koyulan takvim, serinin son kitabı “Bahar Rüyası”nın son sezonla eş zamanlı yayınlanma ihtimalini bir hayli zayıflatıyor.

İLGİLİ HABERLER