Eğlence

Game of Thrones yedinci sezon bölümleriyle 2017’de devam edecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

game of thrones yedinci sezonGame of Thrones’un altıncı sezon bölümleri önümüzdeki pazar gününden itibaren yayınlanacak. Ancak halihazırda dünyanın en popüler TV programları arasında sayılabilecek dizinin gelecek sezonlarına dair çalışmalar da devam ediyor. Dizinin resmi Twitter hesabı aracılığıyla yapılan açıklamada, 2017’de yayınlanacak yedinci sezon için yayıncı HBO ile anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Böylelikle dizinin altıncı sezon itibarıyla kitapların önüne geçecek olmasından endişe duyan hayranların korkuları giderilmiş oldu. Yapımcılar David Benioff ile D.B. Weiss ve kitapların yazarı George R.R. Martin’e diziyi mümkün olduğunca uzun süre devam ettirmeleri için açık çek verildiğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti.

Ancak bu açık çeke rağmen, altıncı sezon sonrasında Game of Thrones’un önünde sadece iki sezonun kalması oldukça yüksek bir ihtimal gibi gözüküyor. Bu sezonlardaki bölüm sayısının da bugüne kadarki standart olan 10’un altında kalması bekleniyor. Bu beklentinin en önemli dayanağını ise yapımcılardan David Benioff’un “Altıncı sezonun tamamlanmasının ardından son 13 bölümlük dilime gireceğimizi söyleyebilirim.” sözleri oluşturuyor. Son tura girmek üzere olduklarını belirten Benioff, henüz hiçbir şeyin kesinleşmediği notunu düşmeyi de ihmal etmemişti. HBO, dizinin altıncı sezonundan sonra önemli isimleri kadroda tutabilmek için gerekli kontrat görüşmelerini 2014’te yapmıştı. Yazar Martin’in yedi kitaplık bir seri planladığı ve henüz altıncı kitabın yayınlanmadığı düşünülünce 2 kitaptan 3,5 sezon çıkarma fikri kulağa mantıklı geliyor.

Dünyanın en çok izlenen dizilerinden biri olan ve HBO’nun zirve işi olarak nitelenebilecek dizi için ödenen her kuruşun karşılığı olduğu rahatlıkla söylenebilir. Game of Thrones yedinci sezon heyecanı için gerekli altyapıyı inşa etmeye ise önümüzdeki pazar gününden itibaren yayınlanacak altıncı sezon bölümleriyle başlayacak.

İLGİLİ HABERLER