Eğlence

Game of Thrones’un beyin takımının ilk Netflix projesi açıklandı

Game of Thrones'un beyin takımının yeni adresi Netflix
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Game of Thrones, televizyon dünyasının “efsane” mertebesine ulaşan yapımları arasında yer alıyor. Dizinin yaratıcıları David Benioff ve D.B. Weiss, Game of Thrones’un finalinin ardından Netflix’le anlaşmıştı. İkilinin Netflix için hazırlayacağı ilk projenin detayları da belli oldu. Benioff ve Weiss, Çinli bilimkurgu yazarı Liu Cixin’in “The Three-Body Problem” üçlemesini diziye dönüştürecek.

İkilinin konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Liu Cixin’in üçlemesi, okuduğumuz en iddialı bilimkurgu yapıtları arasında yer alıyor. Okuyucuları 1960’lardan alıp zamanın sonuna uzanan bir yolculuğa çıkarıyor. Bu macerayı daha geniş kitlelerle buluşturacağımız için çok heyecanlıyız.”

Asıl adı Remembrance of Earth’s Past (Dünyanın Geçmişini Hatırlama) olan üçlemenin ilk kitabı “Three-Body Problem” adını taşıyor. 2008’de Çin’de yayınlanmaya başlayan üçleme, daha sonra başka dillere de çevrilmişti. Liu’nun gerçek dünyadaki teknik ve bilimsel kavramları hikayeye yerleştirmekteki başarısı, eleştirmenlerin takdir ettiği noktalardan biri olmuştu.

Projenin arkasındaki yaratıcı ekipte ise Game of Thrones dizisinin beyninden daha fazlası var. Star Wars: The Last Jedi ve Knives Out’un yönetmeni Rian Johnson ve birlikte çalıştığı yapımcı Ram Bergman da ekibin parçası konumunda. True Blood dizisinin yazarlarından Alexander Woo da yazar ve yapımcı olarak ekipte yer alıyor. Liu Cixin ve eserlerini İngilizceye çeviren Amerikan bilimkurgu yazarı Ken Liu’da projenin parçaları arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER