Eğlence

Game of Thrones yapımcılarından önemli Star Wars kararı

Game of Thrones'un beyin takımının yeni adresi Netflix

Game of Thrones dizisinin yapımcıları David Benioff ve DB Weiss, Star Wars film üçlemesinin yapımına yönelik çalışma planlarını bırakıyor. Deadline‘a konuşan ikili, “Günde sadece birkaç saat var ve hem Star Wars hem de Netflix projelerimize adaletli davranamayacağımız hissettik.” dedi. Bu nedenle üzülerek de olsa Star Wars projesini bıraktıklarını kaydetti.

Benioff ve Weiss yakın zamanda Netflix ile, özel içerik üretimi için birkaç yılı kapsayan 200 milyon dolarlık bir anlaşma imzalamıştı. Star Wars evreninden ayrılma kararı, ikilinin kısa vadede hazırlayacağı tüm işlerin tamamen Netflix şemsiyesi altında olacağı anlamına geliyor. İlk Star Wars filmlerinin 2022 yılı içinde sinemalara gelmesi bekleniyordu.

Lucasfilm Başkanın Kathleen Kennedy, “David Benioff ve Dan Weiss inanılmaz hikâye anlatıcıları.” dedi. “Star Wars‘a odaklanmak için yoğun programlarından uzaklaşabilecekleri zamanda ilerideki seyahatimize onları da dahil etmeyi umuyoruz.”

Benioff ve Weiss ise, “Star Wars‘u seviyoruz. George Lucas onu yaptığında bizi de yaptı. Onunla ve şu andaki Yıldız Savaşları ekibiyle Star Wars hakkında konuşmaya başlamak bir yaşamın heyecanıydı ve her şeyi değiştiren destana her zaman borçlu olacağız.” şeklinde konuştu.

Disney’in Benioff ve Weiss ile çekmeyi planladığı üçlemenin devam edip etmeyeceği şu an için bilinmiyor. Ancak şirketin elinde birçok Star Wars projesi var. Star Wars: Son Jedi yönetmeni Rian Johnson’un elinden çıkan bir başka Star Wars üçlemesine yönelik çalışmalar sürüyor. Öte yandan Marvel Sinema Evreni yapımcısı Kevin Feige de ayrı bir film geliştiriyor. Disney+ ise gelecek ay, aksiyon serisi The Mandalorian’ı yayınlamaya başlayacak. Star Wars 9: The Rise of Skywalker da aralık ayında çıkıyor. Ayrıca Ewan McGregor da yakında başlayacak bir Disney+ dizisinde Obi-Wan Kenobi rolünü yeniden üstlenecek.

Disney, gelecek Star Wars planlarıyla ilgili olarak henüz bir açıklama yapmadı. Açıklama geldiğinde buradan aktaracağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER