Eğlence

Game of Thrones’un olay yaratan kahve bardağı masadan kaldırıldı

game of thrones
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz pazar gecesi yayınlanan son Game of Thrones bölümü, bölümde yaşananlardan çok bir sahnede yanlışlıkla görülen karton kahve bardağıyla konuşulmuştu. Bu sahneyle ilgili olarak internette çok sayıda paylaşım yapılmış; bu paylaşımların büyük kısmında kahve bardağıyla alay edilirken, bazı kullanıcılar da komplo teorilerini gündeme getirmişti.

Dizinin yayıncısı HBO, bir açıklama yaparak kahve bardağının bir hata sonucu sahnede unutulduğunu ve gözden kaçtığını doğrulamıştı. Şirket, söz konusu sahneyi çevrimiçi yayın platformu HBO Go ve diğer yayın platformlarında da sessiz sedasız güncelleyerek karton kahve bardağını masadan kaldırdı.

Pek çok kişi ilk başta unutulan karton kahve bardağının Starbucks’tan alınmış bir kahveye ait olduğunu düşünmüş ve bu doğrultuda esprili paylaşımlar yapmıştı. Ancak The Wall Street Journal‘da yayınlanan bir habere göre, söz konusu kahve dizinin prodüksiyon servisi tarafından hazırlanmış.

game of thrones starbucksHBO’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada iş biraz da şakaya vurulmuş ve masada görülen latte’nin bir hata sonucu geldiği, Daenerys’in aslında bitki çayı istediği belirtilmişti. Dizinin yürütücü yapımcılarından Bernie Caulfield; bu tarz hataların bu kadar büyük bir program için nadir görülen bir durum olduğunu dile getirirken, insanların bulabildiği en büyük hatanın bir bardak olmasının dizi için işlerin iyi gittiğini gösterdiğini öne sürdü.

Game of Thrones, bu tarz hataların görüldüğü tek HBO dizisi değil. Kanalın bir diğer popüler yapımı Westworld’ün geçtiğimiz sezon yayınlanan bir bölümünde de iki kameraman sahneye yanlışlıkla girmiş, bu sahne de daha sonra dijital ortamda düzenlenmişti.

İLGİLİ HABERLER