Eğlence

Yeni Star Wars serisinin senaryosunu Game of Thrones’un senaristleri yazacak

game of thronesStar Wars serisinin yeni üçlemesinin Rian Johnson tarafından yönetileceği daha önce açıklanmıştı. Yeni seriye dair son duyuru ise heyecan ve merak seviyesini biraz daha yukarıya çekecek gibi görünüyor. Johnson tarafından yönetilecek yeni Star Wars üçlemesinin senaryosu, Game of Thrones senaristlerinden David Benioff ve D.B. Weiss tarafından kaleme alınacak.

Benioff ve Weiss, hâli hazırda dünyanın en popüler dizisi olan Game of Thrones’un yapım ve senaryo ekibinin tepesinde yer alıyor. Dizinin ana sorumlusu olan ikili, yeni Star Wars serisinin prodüksiyonunda “yapımcı” unvanıyla da görev yapacak.

Yeni Star Wars serisinin odak noktasında hangi konunun olacağı veya filmlerin hangi tarihte yayınlanacağı hâlâ belirsizliğini koruyor. Ancak Benioff ve Weiss, yaptıkları açıklamada mevcut projeleri tamamlanmadan Star Wars üzerindeki çalışmalarına başlamayacaklarını belirttiler.

Star Wars’un yapımcısı Lucasfilm’in başkanı Kathleen Kennedy ise konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı: “Benioff ve Weiss günümüzün en iyi hikaye anlatıcıları arasında yer alıyor. Karmaşık karakterler, derin hikayeler ve mitolojik zenginlikler üzerindeki hakimiyetleri, Star Wars için son derece cesur ufuklar açabilir. Kişisel olarak bunu inanılmaz heyecan verici buluyorum.”

Game of Thrones 2019’da veda edecek

Benioff ve Weiss ise kendilerine verilen fırsattan dolayı gurur duyduklarını, ancak aynı zamanda hissettikleri sorumluluk nedeniyle biraz korktuklarını dile getirdiler. İkili, Game of Thrones biter bitmez Star Wars için çalışmaya başlayacaklarını açıkladılar. Popüler dizinin 2019’da ekranlara veda edeceği daha önce duyurulmuştu. Bu da yeni Star Wars serisi için hazırlıkların 2019’dan itibaren hız kazanacağı anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER