EğlenceManşetler

Game of Thrones’un üçüncü sezonunun ilk bölümü bir milyonun üzerinde korsan indirme rakamına ulaştı

Aylardır beklediğimiz zaman nihayet geldi ve “Game of Thrones” dizisinin üçüncü sezonu 31 Mart gecesi ABD’nin HBO kanalında yayınlandı. Dizinin yeni bölümünün Türkiye’de yayına girmesi de fazla gecikmedi. 24 saatlik süre dolmadan dizinin yeni bölümü CNBC-e kanalında yayınlandı. Dizinin üçüncü sezonu muhtemelen Türkiye dışında başka ülkelerde de hemen başlamış olmalı, ancak bu durum Game of Thrones’un internet üzerinden indirilme rekoru kırmasına bir engel teşkil etmemiş gibi görünüyor.

game-of-thrones-season-3 (600 x 316)

TorrentFreak sitesinin haberine göre, dizi yayına girdikten sadece saatler sonra yasa dışı indirme sitelerinde hareketlilik artmış. Tek bir torrent’in belli bir anda 160 binin üzerinde eş zamanlı bağlantıya ulaştığının altı çizilirken internete salınan tüm sürümler birleştirildiğinde dizinin indirme sayısının bir milyonun üstüne çıktığı kaydediliyor.

HBO dizinin korsan yöntemlerle izlenmesinin önüne geçmek için çeşitli önlemler almıştı. Örneğin HBO Go mobil servisine abone olanlar da TV yayınıyla aynı anda Game of Thrones’un yeni bölümünü izleme şansına sahip olacaktı. Bununla birlikte dizinin ABD dışındaki TV kanallarında da ya aynı anda ya da birkaç saat içinde yayına girmesi de HBO’nun korsanın önüne geçmek ve izleyicileri yasal yollar üzerinden diziyi izlemeye teşvik etmek için attığı adımlar arasında yer alıyordur.

Her ne kadar Game of Thrones’un ilk bölümünün korsan pazarında bu kadar ilgi görmüş olması yapımcıları ve HBO’yu tedirgin etmiş olsa da, dizinin tekrarlarıyla birlikte 6.7 milyon ABD izleyicisine ulaşmış olması, yasal yöntemlerle de yoğun ilgi gördüğü anlamına geliyor.

İlgili >> Torrent Freak

İLGİLİ HABERLER