Teknoloji

Game of Thrones’un sezon finali izlenme rekoru kırdı

game of thrones sezon finaliGame of Thrones, sızıntı bakımından oldukça hareketli geçen yedinci sezonunu geçtiğimiz pazar gecesi yayınlanan yedinci bölümle tamamladı. Game of Thrones sezon finali, dizinin bugüne kadar en çok izlenen bölümü unvanının da sahibi oldu.

Dizinin yayıncısı HBO’dan yapılan açıklamaya göre, “The Dragon and The Wolf” (Ejderha ve Kurt) adını taşıyan sezon finalini ABD’de 12.1 milyon kişi ekran karşısında izledi. HBO Go gibi çevrim içi servisler de dahil edildiğinde izleyici sayısı 16.5 milyona yükseldi.

Game of Thrones’un yedinci sezonunun rekoru da, tıpkı sızıntısı gibi, boldu. Dizi, en çok izlenen bölüm rekorunu yedinci sezonunda dört kez yenilemeyi başardı.

Game of Thrones sezon finali ile The Walking Dead’in sezon finalini geride bıraktı

Game of Thrones’un sezon finaliyle ulaştığı 12.1 milyon izleyici sayısı, sadece dizinin kendisiyle ilgili bir rekor niteliği taşımıyor. Game of Thrones, böylelikle The Walking Dead’in yedinci sezon finaliyle ulaştığı izleyici sayısını geride bıraktı. ABD’de geniş kitlelerce izlenmesi daha kolay bir kanalda yayınlanan The Walking Dead’in sezon finalini 11.35 milyon kişi izlemişti.

İLGİLİ HABERLER