Eğlence

Game of Thrones yıldızlarının telefon numaraları internete sızdı

game of thronesGame of Thrones’un yayıncısı HBO, geçtiğimiz hafta bir siber saldırının hedefi olmuştu. Bu saldırıda dizinin yayınlanmamış bölümlerinin senaryoları korsanların ele geçmişti. Korsanların eline geçenin sadece dizi senaryosu olmadığı, kısa süre içinde ortaya çıktı. Popüler dizinin yıldız oyuncularının telefon numaraları internete sızdı.

HBO’ya düzenlenen siber saldırı sonucunda 1,5 TB boyutunda veri, korsanların eline geçmişti. Bu verilerin 3,4 GB’lık kısmını internete sızdıran korsanlar, daha ileriye gitmemek için HBO’dan fidye istiyor.

HBO’nun şirket ağına ait bilgiler ve sistem yöneticilerine ait şifreler de korsanların eline geçmişti. Ele geçirilen belgelerden bazılarını sızdıran korsanlar, Game of Thrones oyuncularının telefon numaralarının ve e-posta adreslerinin bulunduğu listeyi de paylaştı. Peter Dinklage, Lena Headey ve Emilia Clark gibi oyuncuların şahsi e-posta adresleri ve telefon numaraları da ortaya çıktı. HBO’nun başkan yardımcısı Leslie Cohen’in 1 aylık e-posta trafiği de sızdırılanlar arasında yer alıyor.

HBO’dan yapılan açıklamada, sızan verilerin adli soruşturma kapsamında incelendiği belirtildi. Şirket adına Wired’a konuşan HBO sözcüsü Jeff Cusson, mevcut incelemelerin e-posta sisteminin ele geçirildiğine dair bir işaret vermediğini dile getirdi.

Son Game of Thrones bölümü yayınlanmadan önce internete sızdı

Dizinin pazar gecesi yayınlanan son bölümü, TV ekranlarında gösterilmeden önce internete sızmıştı. Bu sızıntının HBO’ya düzenlenen saldırıdan kaynaklandığı düşünülse de, daha sonra Hindistan üzerinden internete düştüğü ortaya çıkmıştı.

İLGİLİ HABERLER