Eğlence

Game of Thrones yapımcıları korsanla mücadelede dozu artırıyor

game of thrones

Game of Thrones, 2015 yılında “Dünyanın korsan yollarla en çok izlenen TV programı” olmuştu. Ancak dizinin yapımcıları, bu unvanı elde bulundurmaktan, doğal olarak, pek mutlu değil. Programın korsan yollarla izlenmesinde, bölümlerin televizyonda yayınlanmadan önce internete sızması önemli bir rol oynamıştı. Bu durumun önüne geçmek isteyen HBO, dizinin altıncı sezon bölümlerinin kopyalarını yayın öncesinde diğer yayıncılara göndermeme kararı aldı.

Entertainment Weekly’ye konuşan HBO’dan Michael Lombardo, altıncı sezonda basın kopyası gönderimine son vereceklerini belirtti. Dünyanın hiçbir yerine, değerlendirme amaçlı olsa bile, kopya göndermeyeceklerini söyleyen Lombardo, bunun çevrim içi gösterimleri ve fiziksel kopyaları da kapsadığını sözlerine ekledi.

HBO geçtiğimiz sezon için bildiği yoldan yürümüş ve bunun bedelini ödemişti. Sezonun ilk dört bölümü, henüz televizyonda yayınlanmadan torrent sitelerine düşmüş ve sabırsızlanan hayranlar heyecanlarına yenik düşerek bu bölümleri indirmişti. Söz konusu dört bölüm, milyonlarca kez indirilirken, bu güçlü trend sezon sonuna kadar devam etmişti.

HBO’nun Game of Thrones’un altıncı sezonu için ipleri sıkmasındaki tek sebep korsanla mücadele değil. Dizinin altıncı sezonunda işlerin daha ilginç bir seyir alacak olması da, yapımcıları daha sıkı önlemler almaya itmişe benziyor. Yeni sezonla birlikte, dizi hikaye olarak kitapların önüne geçecek ve izleyicileri bilinmeyen bir bölgeye taşıyacak. Artık kitapları okuyanların da yeni sezonlarda neler olacağı konusunda bir öngörüsü olmayacak. Dolayısıyla bölümlere dair sızıntıların önlenmesi eskiye kıyasla çok daha fazla önem kazanmış durumçda

İLGİLİ HABERLER