Eğlence

Game of Thrones finali sızıntısına göre kim ölecek, kim tahta oturacak?

game of thrones

Game of Thrones’un son bölümü önümüzdeki pazartesi yayında olacak. Bu bölümle birlikte sadece hayal kırıklığı yaratan sekizinci sezon değil, aynı zamanda bir efsane de sona eriyor. Dizinin final sezonu için heyecan çok büyüktü, ancak şimdiye kadar izlediğimiz beş bölüm, her ne kadar etkileyici sahneler olsa da, heyecan vermekten çoğu zaman uzak kalmıştı. Şimdi kalan tüm düğümlerin 8. sezon 6. bölüm ile birlikte çözülmesini bekliyoruz. Game of Thrones’un final bölümü ile ilgili olarak meydana gelen bir sızıntı, son bölümde bizi nelerin beklediğini gösteriyor.

Reddit kullanıcısı cgmcnama geçtiği bilgilerle Game of Thrones izleyicilerine izleyecekleri yeni bölümde nelerle karşılaşacaklarını haber veriyordu. Kimin öleceği ve nasıl yok olacağına dair bilgiler sızıntılarında gizliydi ve bunlar tam da sızıntılarda yazıldığı gibi gerçekleşti. cgmcnama geçtiği yeni bilgilerle her bir karakter için finalin nasıl olacağını işaret ediyor. Görünüşe göre, HBO’nun her bir karakter için iki farklı son tasarısı bulunuyor.


UYARI: Aşağıda yazanlar dizinin en son yayınlanan bölümünü izleyenler için güvenlidir. Dizinin henüz tamamını izlememiş olanlar için önemli miktarda “spoiler” malzeme içermektedir.


Daenerys

Senaristler onun karakterini sezon boyunca, deyim yerindeyse biçtiler. Dany sezon finalinde Jon Snow tarafından öldürülecek. Lekesiz de Essos’a gidecek ve yolu boyunca insanları özgürleştirmeye devam edecek. Drogon da Dany’nin cesedini Jon onu öldürdükten sonra uzaklara taşıyacak.

Jon Snow

Jon Snow ile ilgili olarak bu kadar yıldan sonra hâlâ bilmedikleriniz var. Bu nedenle 5. bölümde Dany’nin gerçekleştirdiği katliam nedeniyle onu suçlayabilirsiniz.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, sızıntılar Jon’un final bölümünde, hem acı hem de mutlu son olacak biçimde, Dany’yi öldüreceğini işaret ediyor. Tyrion da bunu yapması için onu teşvik edecek. Aslında Daenerys’in Kralın Şehri’ndeki tüm insanları öldürmeye yönelik kararından sonra, Snow’un fazla teşvik edilmeye ihtiyacı yok gibi görünüyor.

Sızıntıda aşağıdaki satırlar yer alıyor:

Jon, Kralın Şehri’ndeki Demir Taht?a ulaştıktan sonra nihayet Arya’yı görüyor. (Bence bu, Kış Diyarı’nı terk ettiğinden beri onu görmemiş olduğu anlamına gelir) Dany, Kralın Şehri’ndeki herkesi idam etmeye başlar (Tyrion ve Jon üzgündür) Dany, Tyrion’ı kardeşini serbest bıraktığı için tutuklar. (Duruşmasında ne Dany ne de Jon’un bulunması beklenmiyor.) Tyrion, Jon’u Dany’ye düşman etmeye çalışıyor. Ailesi asla güvende olmayacak, çünkü Dany’nin meşruiyetini tehdit ediyor. Jon, Dany’nun Kralın Şehri’nde yaptıklarından dolayı dehşet duyuyor ve Dany ona, köleleri zincirlerinden serbest bırakmaya devam etmeyi nasıl yapacağı üzerine konuşmalar yapıyor. Ayrıca Tyrion onu, ailesinin hiçbir zaman güvende olmayacağına ikna etti çünkü Dany’nin yönetimi için bir tehdit oluşturuyor. Jon, Dany ile konuşmaya çalışır, ancak Dany yargılandığını düşünerek onu görmezden gelir. Jon, Dany’ye bağlılığını bildirdi, sonra onu bıçakladı ve teslim oldu. Jon için çok travmatik, çünkü onu seviyor.

Jon daha sonra yeniden siyahlara bürünecek ve Gece Nöbetçilerinin 1000. komutanı olacak. Peki, Akgezenler ve yabaniler öldükten sonra gece nöbetçilerine gerek var mı?

Açıkçası, yeni kralın Jon’u Duvar’a görevmekte parmağı olacak. Ancak bununla ilgili birazdan daha fazlasını aktaracağız.

Tyrion

Cüceyi Demir Taht’a oturmuş biçimde görmeyeceğiz. Bunu içinden geçiriyor olabilir, ancak onun için en fazlası Kral’ın konseyinde oturmak olacaktır. Burada iki farklı son devreye giriyor. Bir muhtemel sonda Dany onu hapse atıyor ve duruşmaya çıkmayı bekliyor. Peki, Tyrion ölecek mi, yoksa hayatta mı kalacak? Burası pek net değil:

Tyrion’ın ejderha mağazasındaki sahnesi önemli bir sahne ve Jon, Dany ya da ejderha sahnede yok. Sir Davos ise sahnede mevcut, ancak yakasında diğer tüm 3 Stark çocuğunda olduğu gibi Kral’ın Eli iğnesi yok. Samwell Tarly, Brienne, Robyn Aryn, Grey Worm, altın giysiler giyen gizemli bir adam (Dornish gibi) ve tanımadığımız bir başka adam (yaşlı, kısa sakallı ve yeşil renk giysili) da oradadır. Bran birinci sezona, Tyrion Lannister’ın Catelyn Stark’a “Aileme karşı asla bahse girmem.” dediği sahneye geri döner. Tyrion Kralın Şehri’nin insanlarına karşı öfke ve kırgınlıkla doludur, çünkü onları Stannis’e karşı kurtarmıştı, ancak hâlâ ona düşmandırlar. Kralın Şehri’nin insanlarının bunu hakettiğini düşünür. Onları kurtarmıştır ve nankördür (Joffrey’nin ölümünün mahkemesi) Hareketlerinin ağırlığıyla, konuşmasının ortasında dizlerinin üstüne düşer. Ölümü bir stüdyoda çekildi, bu nedenle nasıl öldüğünden emin değilim.

Bran

Diğer son Tyrion’ın Bran’ın konseyinde hizmet etmeye devam edeceğini söylüyor. Evet, doğru. Bran gelecek haftaki sezon finalinde Demir Taht’ın sahibi olacak:

Konsey Kral’ın kim olması gerektiğine karar vermek için toplanır. Tyrion bir konuşma yapar ve herkes Kral olması için Bran’a oy verir. Son. Kapanışta Jon Dany’yi öldürdüğü için siyahlara geri döner. (Bunun cinayet ve suçluluk cezası olduğunu düşünüyorum. İnsanlar ölüm cezasından kaçınmak için siyahı aldılar ve o, Gecenin Nöbetinin 1000’inci Lord Komutanı olacaktı.) Arya ayrılır. (Clegane’e ayrılacağını söylemişti.) Sansa Kuzey’i yönetir. Kral olarak kimin seçilmesi üzerine karar verirken, Sam demokratik bir seçimin yapılmasını önerir ve diğer soylular ona güler. Bu, hepsi Bran’a oy vermeden öncedir. Bran; Tyrion, Davos, Sam ve Bronn’dan oluşan bir konsey kurar. Lekesiz ayrılarak denizi geçer ve kendi başına şehirlerdeki köleleri özgürleştirmeye başlar, çünkü Dany’nin planı Jon onu öldürmeden önce budur. Dany’nin, Kralın Şehri’ni yağmaladıktan sonra büyük bir konuşma sahnesi vardır, orada dünyayı harap etmekten, tüm köleleri efendilerinden özgür hâle getirmekten bahsetmektedir.

İki sonun birbiriyle birleştirilmesi gibi bir ihtimal de bulunuyor. Tyrion haince suçu nedeniyle mahkemeye çıkarılabilir, ancak daha sonra özgürlüğüne kavuşabilir ve yeni taç giyen Kral’ın konseyine katılabilir.

Game of Thrones final bölümü 20 Mayıs Pazartesi Türkiye saatiyle sabaha karşı Digiturk’te yayına girecek. Daha sonra da Digiturk’ün BeIN Connect platformu üzerinden final bölümüne erişmek mümkün olacak. Aşağıda, bazı bölümlerini Türkçeleştirdiğimiz Reddit paylaşımının orijinali bulunuyor:

Compilation of Spoilers for GOT Episodes 4-6 from r/freefolk

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER