Eğlence

Game of Thrones’un son bölümü HBO tarihine geçti

zynga game of thrones

Game of Thrones, pazarı pazartesiye bağlayan gece yayınlanan final bölümüyle ekranlara veda etti. Dizinin final bölümünün reytinglerine ilişkin veriler de yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Dizinin kendi rekorunu kıran son bölüm, ana yayıncı HBO‘nun da tarihine geçti. 13.6 milyon kişinin finali canlı olarak HBO ekranlarından izlediği ve bunun kanal tarihinde en çok izlenen program olduğu açıklandı.

Game of Thrones’un son bölümünü çevrimiçi ortamlardan veya set üstü kutulardan izleyenler de dahil edildiğinde ise toplam izleyici sayısı 19.3 milyona çıkıyor. Bu sayı hem dizi hem de HBO için rekor anlamına geliyor. Ancak oluşan tabloya pek de şaşırmamak gerekiyor. Game of Thrones‘un sezon finalleri, beşinci sezondan bu yana düzenli olarak toplam izleyici sayısı rekorlarını kırıyor. Ancak HBO’nun tarihinde yeni bir sayfa açmak bu başarıyı başka bir seviyeye taşıyor.

The Hollywood Reporter‘ın haberine göre; Game of Thrones’un son sezonu, dizi tarihinin en çok izlenen sezonu olmakta zorlanmadı. Dizi tarihinin en çok izlenen altı bölümünden beşi son sezon içinde yayınlandı. HBO’dan yapılan açıklamaya göre, son sezonun ortalama izleyici sayısı 44.2 milyon seviyesinde seyrediyor.

Game of Thrones son sezonunda çok izlenmiş, ancak hayranlarından aynı ölçüde öfke görmüştü. Final sezonunda dizinin başarısından çok sahnelerde unutulan şeyler konuşulmuştu.

İLGİLİ HABERLER