Eğlence

Game of Thrones’un beşinci sezonunun ilk dört bölümü internete sızdı

game-of-thrones-130415

Dünyanın en popüler dizilerinden biri olan Game of Thrones’un beşinci sezonunun birinci bölümü 12 Nisanı 13 Nisana bağlayan gece yayınlandı. Ancak birinci bölümün yayınlanmasından birkaç saat önce yeni sezonun ilk dört bölümü internete sızdı. Yapımcılar için oldukça kötü bir haber olan bu durum, korsana itibar etmeyen Game of Thrones hayranları için de dört hafta boyunca dizi ile ilgili “spoiler”lardan kaçınma gereksinimini doğuruyor.

Sızan Game of Thrones bölümlerinin 480p çözünürlüğünde olduğu belirtilirken, ön gösterimler aracılığıyla ele geçirildikleri düşünülüyor. Game of Thrones sızıntılara ve yasadışı indirmeler konusuna oldukça aşina. Son birkaç yıldır dünyanın illegal olarak en fazla indirilen dizisi olma unvanını elinde bulunduran Game of Thrones’un beşinci sezon fragmanı da resmi yayın tarihinden önce internete sızmıştı.

Game of Thrones’un yayıncısı HBO tarafından yapılan açıklamada dört bölümün internete sızdığı doğrulanırken, sızıntının kaynağının HBO’nun bölümlere erişim izni verdiği bir grup olduğu belirtildi. Açıklamada durumun aktif biçimde incelendiğinin altı çizildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER