Eğlence

Bir Game of Thrones bölümü daha internete sızdı

game of thronesGame of Thrones için yedinci sezon, “sızıntılar sezonu” şeklinde geçiyor. Dizinin önümüzdeki pazar gecesi yayınlanacak altıncı bölümü, dosya paylaşım sitelerinde ve Reddit başlıklarında boy göstermeye başladı.

Bazı Reddit kullanıcıları, dizinin yeni bölümü İspanya’da yayın yapan HBO Nordic tarafından yanlışlıkla yayınlandığını belirtti. Bölümün 1 saat boyunca yayında kaldıktan sonra geri çekildiği ifade edildi. Dizinin yedinci sezonunun dördüncü bölümü de yayınlanmadan önce internete sızmıştı.

Daha önceki sızıntının kaynağının Hindistan’daki dağıtım şirketinden kaynaklandığı ortaya çıkmıştı. Eğer Reddit’teki iddialar doğruysa, yeni sızıntı için de benzer bir durumdan söz edilebilir. Dizinin yayıncısı HBO da son zamanlarda siber korsanların hedefi haline gelmiş durumda. Kanalın ABD’deki sunucularına yapılan saldırı sonucunda, 1,5 TB büyüklüğünde bir veri tabanı bilgisayar korsanlarının eline geçmişti. Ancak son sızıntıda güvenlik problemlerinin bir etkisi yok gibi görünüyor. Siber korsanlar, dizinin bölümlerini yayınlamak yerine sadece senaryoları paylaşmayı seçmişti.

Game of Thrones bölümleri geçmiş sezonlarda da internete sızmıştı

HBO geçmişte de benzer problemlerle karşılaşmıştı. Dizinin beşinci sezonunun ilk 4 bölümü de yayınlanmadan önce internete sızmıştı. Bu sızıntı basın mensuplarına gönderilen kopyalar yüzünden gerçekleşmişti. Dizinin altıncı sezonunun ilk bölümü ise HBO’nun iştiraklerinden bir tarafından yanlışlıkla bir gün önce yayınlanmıştı. HBO geçmişteki hatalarından ders aldığını belirtse de, dizinin bölümlerinin internete sızmasını engelleyebilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER