Teknoloji

Game Boy Classic drone kumandasına dönüştürüldü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

game-boy-classic-drone-220816Bir zamanların popüler taşınabilir oyun konsolu Game Boy’un farklı amaçlarla kullanımını gösteren içeriklere internette sıklıkla rastlanıyor. Birkaç dokunuş sayesinde Game Boy’lar, bundan 20 yıl önce kendilerinden beklenmeyecek şeyleri gerçekleştirebiliyor. Bunun son örneği ise Gautier Hattenberger isimli kişinin Game Boy Classic ile Parrot AR Drone 2’yi kontrol etmesi oldu.

Game Boy ile kontrol edilebilmesi, drone’un sadece cihazdaki tuşlara basarak yönetilebildiği anlamına gelmiyor. Kontrolü gerçekleştirebilmek adına bazı özel elektronik parçalara ihtiyaç duyuluyor. Game Boy’un üzerinde fazla modifikasyon yapmaya ise gerek duyulmuyor.

Taşınabilir oyun konsolu tarafında programlanabilir bir kartuş almak ve cihazın Game Link’inin halen çalışıp çalışmadığını kontrol etmek gerekiyor. Arduino ve FTDI devresi ise bu sinyalleri dizüstü yer istasyonunun algılayabileceği USB verilerine dönüştürüyor. Ardından bu veriler drone’a aktarılıyor ve buton dokunuşları yön komutlarına dönüştürülüyor.

Game Boy Classic Paparazzi UAV ile drone kumandasına dönüşüyor

Game Boy’u drone kumandasına dönüştürmek için Paparazzi UAV adını taşıyan açık kaynaklı bir platformdan faydalanılıyor. Hattenberger, projeyi uygulamak isteyenlere gerekli kaynak kodlarını da cömert biçimde sunuyor.

İLGİLİ HABERLER