Manşetler

Gallery Go: Google’dan Fotoğraflar uygulamasına “hafif” alternatif

gallery go

Google, internet bağlantısı konusunda sıkıntı yaşayanların fotoğraflarını rahatlıkla organize edip düzenlemesi için geliştirdiği Gallery Go uygulamasını duyurdu. Tıpkı Google’ın standart Fotoğraflar uygulaması gibi, Gallery Go’da da fotoğrafların organize edilmesinde makine öğrenimi teknolojisi kullanılıyor.

Kullanıcılar uygulama sayesinde fotoğraflarını otomatik olarak iyileştirip, filtreler de uygulayabiliyor. Çevrimdışıyken de çalışabilmesi ve cihazda sadece 10 MB yer kaplaması, Gallery Go’yu standart Fotoğraflar uygulamasından ayırıyor.

Gallery Go, Google’ın gelişmekte olan bölgeler için popüler uygulamalarının “hafif” versiyonlarını hazırlama yaklaşımının en son halkası olma özelliğini taşıyor. İnternet devi, uygulamanın duyurusunu Nijerya’da gerçekleştirdi.

Google, popüler uygulamalarının “hafif” versiyonunu hazırlayan tek büyük teknoloji şirketi değil. Facebook da hem ana uygulamasının hem de Messenger ve Instagram‘ın Lite versiyonlarını hazırlamıştı. Twitter’ın portföyünde de Twitter Lite uygulaması bulunuyor.

Google benzer bir hamleyi işletim sistemi seviyesinde de gerçekleştirmiş ve Android Go’yu duyurmuştu. Hafifletilmiş bir işletim sistemi olan Android Go; işlem gücü yüksek olmayan, ucuz akıllı telefonlar için geliştirilmişti.

Gallery Go uygulaması, hâlihazırda Google Play Store‘da yerini almış durumda. Uygulamayı indirebilmek için cihazda Android 8.1 Oreo veya üstü bir sürümün yüklü olması gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER