Teknoloji

Samsung Galaxy Z Tab isimli bir katlanabilir tablet üstünde çalışıyor

samsung galaxy z fold tab

Samsung’un Galaxy Tab S9 serisi tabletleri hakkındaki sızıntıların artması, bu tabletlerin duyurusunun çok uzak olmadığını gösteriyor. Ancak şirketin kullanıcıları için bir sürpriz hazırlıyor olabileceği de konuşuluyor. Bu sürprizin Galaxy Z Tab adıyla anılan katlanabilir bir tablet olduğu belirtiliyor. Z Tab hakkındaki iddialar duyumcu “Tech_Reve” tarafından paylaşıldı.

Paylaşımda Samsung’un katlanabilir tabletini Galaxy Tab S9 serisiyle birlikte duyurabileceği belirtiliyor. Ancak tablette kullanıcıları ne gibi özelliklerin beklediği konusunda bilgi verilmiyor. Samsung’un ekranı üç kez katlanabilecek bir tablet çıkarabileceği iddiası daha önce gündeme gelmişti.

Bu iddianın temelinde Güney Koreli şirketin yaptığı bir patent başvurusu bulunuyordu. Söz konusu patent dosyasında çift menteşeli bir tasarım görülüyordu. Bu sayede tabletin ekranını öne veya arkaya doğru katlalamanın mümkün olabileceği belirtiliyordu. Ancak bu noktada patent dosyasındaki çizimlerin her zaman gerçeğe dönüşmeyebileceğini de hatırlatmak gerekiyor.

samsung galaxy z tab

Galaxy Z Tab katlanabilir iPad’den önce tanıtılabilir

Galaxy Tab S9 hakkındaki haberlerin artmasına paralel olarak Galaxy Z Tab hakkında da yeni bilgilerin gün yüzüne çıkması bekleniyor. Samsung’un en büyük rakibi Apple’ın da katlanabilir bir iPad hazırlığı içinde olduğu ve bunu 2024’te çıkarmayı planladığı söyleniyor. Dolayısıyla Samsung’un katlanabilir tablet pazarına öncülük etme konusunda hatırı sayılır bir zamanının olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER