Teknoloji

Samsung’un ilk katlanabilir tabletinin çıkışı için yeni iddia

galaxy z fold 2 3 tab

Samsung gözünü katlanabilir telefonların ardından katlanabilir tabletlere dikmiş gibi görünüyor. Şirketin Galaxy Z Fold Tab olarak anılan katlanabilir ekranlı tablet üzerinde çalıştığı ve bu tabletin 2022’de resmiyet kazanacağı söyleniyor.

Katlanabilir ürün pazarının öncülerinden biri konumundaki Samsung, Galaxy Z Fold 2 ve Z Flip gibi telefonlarla beğeni toplamayı başarmıştı. Bu tek menteşeli telefonlar, katlanabilir ekranlı cihazların hem kapalı hem de açık formatta neler yapabileceklerini gösterme konusunda iyi bir vizyon sergilemişti.

Z Fold Tab ise biraz daha farklı bir proje gibi görünüyor. Menteşe sayısını ikiye katlayan Samsung’un katlandığında telefon boyutlarında olacak, açıldığında ise tablet boyutuna ulaşacak bir cihaz üzerinde çalıştığı düşünülüyor.

Z Fold Tab’in tasarımının ve adının henüz görülmediğini ya da doğrulamadığını belirtmek gerekiyor. Dolayısıyla menteşe sayısı, ekran sayısı ve boyut gibi konularda henüz kesin ifadeler kullanmak da mümkün olmuyor.

Samsung’un ajandasında öncelik Galaxy Z Fold 3 adını taşıması beklenen yeni katlanabilir telefonda. Bu cihazın yılın ikinci yarısında resmiyet kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Galaxy Z Fold 3’te sunulan S Pen desteği ve Ultra İnce Cam gibi gibi özelliklerin 2022’de çıkacak Galaxy Z Fold Tab ile de kullanıcılara ulaştırılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER