Teknoloji

Samsung iki katlanabilir telefonunun da FE versiyonlarını çıkaracak

galaxy z fold 6

Samsung’un bu yıl iki Galaxy Z Fold 6 modelini çıkaracağına dair haberler son zamanlarda iyiden iyiye artmış durumda. Şirketin bu modellerin duyurusunu temmuz ayında yapması bekleniyor. Kullanıcıların karşısına çıkacak ikilinin Galaxy Z Fold 6 ve Z Fold 6 Ultra mı yoksa Galaxy Z Fold 6 ve Z Fold 6 FE mi olacağı ise belirsizliğini koruyor.

Çin kaynaklı yeni bir haber ise işleri iyiden iyiye karmaşık hâle getiriyor. Samsung’un hem Z Fold FE hem de Z Flip FE modelleri üstünde çalıştığı iddia ediliyor. Sızıntıda telefonların boyutları ve işlemcileri hakkında da bilgi veriliyor.

galaxy z fold fe

Z Fold FE’nin katlıyken 155.1 x 67.1 x 14.2 mm boyutlarında olacağı iddia ediliyor. Z Flip FE’nin ise açık boyutlarının 165.2 x 71.9 x 6.9 mm olacağı belirtiliyor. Flip FE’nin Snapdragon 7s Gen 2 işlemciye sahip olacağı öne sürülürken, Fold FE’nin bazı pazarlarda Snapdragon bazı pazarlarda Exynos işlemciye sahip olacağı söyleniyor. Exynos tarafında tercihin Exynos 2300 olacağı da iddialar arasında yer alıyor.

Galaxy Z Fold FE ve Flip FE iki farklı depolama alanı seçeneğiyle gelecek

Fold FE için 12 ve 16 GB RAM seçeneklerinin sunulması bekleniyor. Flip FE’de ise tek RAM seçeneğinin 8 GB oacağı iddia ediliyor. Depolama alanı tarafında ise seçeneklerin 256 ve 512 GB olacağı belirtiliyor.

Bu tarz iddialara temkinli yaklaşmak gerekiyor. Söz konusu iddia özelinde ise şüpheciliği bir doz daha artırmakta fayda var. Z Fold FE ve Z Flip FE söylentisi geçtiğimiz yılın ağustos ayında da gündeme gelmişti. Ancak o günden beri pek çok farklı söylentinin de duyulduğunu unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER