Teknoloji

Galaxy Z Fold 6 sızıntısı dış ekranda önemli bir değişikliği gösteriyor

galaxy z fold 5 samsung katlanabilir telefon

Samsung’un Z Fold serisiyle katlanabilir telefon segmentinin başlatıcısı olduğunu söylemek pek yanlış olmayacaktır. Galaxy Z Fold 6 için resmi duyurunun yaz aylarında yapılması beklenirken, yeni bir sızıntı telefona dair daha fazla fikir edinmeyi sağlıyor. Ancak bu fikrin genel kamuoyunu memnun edecek türden olmadığını belirtmek gerekiyor.

Samsung Galaxy Z Fold serisinin imzası niteliğindeki tasarım ögesi, aynı zamanda en çok tartışılan yönü olan dar ve uzun dış ekranı. İşlevsel olmasına rağmen, Z Fold 5’in 23:9 en-boy oranlı dış ekranı günlük akıllı telefon görevlerini hantal ve garip hale getiriyor. Yazmak, internette gezinmek ve hatta video izlemek bile biraz kısıtlanmış bir deneyime dönüşüyor.

Ünlü duyumcu Ice Universe, Z Fold 6 için hazırlandığı iddia edilen ekran koruyucularının görüntülerini ve videolarını paylaştı. Bu koruyucular, Fold 5’te kabaca 57 mm genişliğinden Fold 6’da yaklaşık 60 mm’ye çıkan, marjinal olarak daha geniş bir dış ekranın sinyalini veriyor.

galaxy z fold 6

Artan genişliğin yanı sıra sızdırılan ekran koruyucuların köşeleri de Galaxy S24 serisinin tasarım dilini taklit ederek oldukça keskin görünüyor. Bu, Z Fold 5’in daha yumuşak, yuvarlatılmış köşelerinden bir ayrılışı işaret ediyor.

Hoş karşılansa da, bu değişimin dönüştürücü olması pek olası görünmüyor. 22:9 en boy oranına yapılacak hafif bir iyileştirme, Fold 6’yı kullanılabilirlik normlarına yaklaştıracak olsa da, Z Fold 6’nın rakiplerini yakalamasına yetmeyecektir. Örneğin, OnePlus Open’ın dış ekranı zaten 20:9 en boy oranına sahip. Bu eşitsizlik, Samsung’un Z Fold serisinin temel kullanılabilirliğini elden geçirme konusundaki görünüşte yavaş yaklaşımını ön plana çıkarıyor.

Galaxy Z Fold 6 kamera konusunda da büyük bir sıçrama yapmayabilir

Optimumdan daha düşük bir dış ekran deneyimi, Samsung hayranlarının tek endişesi değil. Z Fold 5’in kamera sistemi, her ne kadar yetenekli olsa da, birinci sınıf bir katlanabilir cihazdan beklentilerin gerisinde kalıyor. Güncel söylentilere göre bu trend Z Fold 6 ile devam edebilir.

Samsung Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6 tanıtımı için önümüzdeki temmuz ayı işaret ediliyor. Şirketin resmi duyuruyu Fransa’nın başkenti Paris’te yapılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER