ManşetlerTeknoloji

Samsung Galaxy Z Fold 6, S24’ün 200MP kamerası ile gelebilir

samsung galaxy z fold 6

Samsung’un Galaxy Z Fold serisi, yüksek fiyatına rağmen kamera özellikleri konusunda kullanıcıların beklentilerini karşılamakta zorlanıyor. Örneğin, Galaxy Z Fold 5, fiyatının neredeyse iki katı olmasına rağmen, Galaxy S24‘ün temel modeliyle benzer kamera donanımına sahip ve yalnızca katlanabilir ekrana gömülü ekran altı kamerası ile dikkat çekiyor.

Samsung, en iyi kamera donanımını Galaxy S Ultra akıllı telefonlarına özel tutmaya devam ediyor. Ancak yeni bir söylentiye göre Galaxy Z Fold 6, Galaxy S24 Ultra ile aynı 200MP kamerayı alabilir.

Kaynağın ayrıca iddia ettiği bir diğer ilginç nokta ise, Samsung’un Fold 6’ya 200MP kamera eklemeyi, “pil kapasitesini azaltmak yerine” tercih ettiği yönünde. Şimdiye kadar Samsung’un pil kapasitesini azaltmayı düşündüğüne dair bir işaret olmadığı için, bu yeni dedikoduya biraz şüpheyle yaklaşıyoruz.

Galaxy Z Fold 6’nın resmi lansmanına hâlâ yaklaşık altı ay varken, cihaz hakkında daha fazla söylenti duymamız muhtemel. Ancak zamanla, Samsung’un katlanabilir telefon hayranları için neler planladığına dair daha net bir fikir edineceğiz.

Galaxy Z Fold 6’nın beklenen yenilikleri

Her ne olursa olsun Samsung, katlanabilir telefonlar zaten oldukça pahalı olduğu için formülde çok fazla büyük değişiklik yapmayacaktır. Aslında, Samsung’un gelecekte piyasaya sürdüğü amiral gemilerinde donanım yükseltmelerini minimumda tutarken, Galaxy AI gibi yazılım tarafındaki yeniliklere odaklanacağını görmek de bizi şaşırtmayacaktır.

Samsung’un Galaxy Z Fold serisindeki kamera özelliklerine yönelik eleştirileri dikkate alması ve Galaxy Z Fold 6 modelinde 200MP gibi devrim niteliğinde bir kamera özelliği sunması kullanıcı geri bildirimlerine kulak verdiğine dair bir işaret olacaktır. Eğer bu söylentiler doğru çıkarsa, Galaxy Z Fold 6, piyasadaki en güçlü kamera donanımlarından birine sahip olacak ve bu da onu fotoğrafçılık meraklıları için cazip bir seçenek haline getirebilir. Ancak, Samsung’un donanım güncellemelerini nasıl dengede tutacağı ve aynı zamanda katlanabilir telefonların maliyetini nasıl yöneteceği merak konusu oluyor.

İLGİLİ HABERLER