Teknoloji

Galaxy Z Fold 6 mevcut modelden daha hafif ve ince olacak

samsung galaxy z fold 6 ultra

Samsung Galaxy Z Fold 6 yaz aylarında tanıtılacak olsa da, katlanabilir telefon (veya telefonlar) hakkındaki sızıntılar bir süredir etrafta dolaşıyor. Yeni bir sızıntıya göre, Z Fold 6 tartıda 239 gram çekecek.

Mevcut Z Fold 5’in 253 gram olduğunu düşününce Z Fold 6’nın selefine kıyasla ciddi anlamda hafifleyeceği anlaşılıyor. Mevcut en hafif katlanabilir telefon olan Honor Magic V2’nin hafif versiyonu 231 gram, ağır versiyonu ise 237 gram çekiyor. Bu da Z Fold 6’nın piyasadaki en hafif seçeneklerden biri olacağı anlamına geliyor.

Ice Universe aynı paylaşımda Z Fold 6 hakkında başka bilgiler de veriyor. Katlanabilir telefonun açıkken 5.6 mm, katlıyken de 12.1 mm kalınlığında olacağı söyleniyor. Z Fold 5’te söz konusu değerler 6.1 ve 13.4 mm olarak sıralanıyor. Honor Magic V2’nin iki versiyonunun da Z Fold 6’dan daha ince olduğunu belirtmek gerekiyor. OnePlus Open ise Z Fold 6’dan açıkken çok az daha kalınken, katlıyken çok az daha ince bir cihaz.

Samsung’un nihayet Z Fold serisinde kalınlık ve ağırlık konusunda rekabetçi bir tavır içine gireceği anlaşılıyor. Ancak bahsi geçen değerlerin şu an için bir dedikodudan ibaret olduğunu belirtmek gerekiyor.

Samsung’un Z Fold 6’yı yine 7.6 inç katlanabilir ekranla sunması bekleniyor. Kapak ekranının ise kısalacağı söyleniyor. Ekranın görüntü oranının 22:9 olacağı, büyüklüğünün ise 6.2 inçten 6.3 inçe çıkacağı belirtiliyor.

Galaxy Z Fold 6 iki farklı versiyonla gelecek

Ice Universe, söz konusu değerlerin standart Galaxy Z Fold 6’ya ait olduğunu belirtiyor. Bir diğer ünlü duyumcu OnLeaks ise bahsi geçen değerlerin Galaxy Z Fold 6 Ultra modeline ait olduğunu öne sürüyor. Hangi iddianın doğru olduğunu görmek için uzun bir süre beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER