Teknoloji

Uygun fiyatlı Galaxy Z Fold 6, iPhone 16 ile aynı dönemde satışa sunulabilir

samsung galaxy z fold 6 ultra

Samsung’un uygun fiyatlı bir Galaxy Z Fold 6 modelini piyasaya süreceği iddiası bir süre önce gündeme gelmişti. Bu telefonun beklenenden çok daha ucuza satışa sunulacağı iddiası da hafta içinde paylaşılmıştı. Samsung’un ana vatanı Güney Kore’den gelen yeni bir haber, uygun fiyatlı Z Fold 6’nın çıkış tarihi konusunda yeni bir iddiayı gündeme getiriyor.

Samsung’un Z Fold 6 ve Z Flip 6’yı temmuz ayının ilk günlerinde veya ortalarında tanıtabileceği söylenirken, ilginç bir şekilde tanıtım etkinliğinin Paris’te düzenlenebileceği öne sürülmüştü. Ancak bahsi geçen yeni iddiaya göre, Z Fold 6’nın uygun fiyatlı versiyonu eylül veya ekim ayında satışa sunulacak. Bu da Samsung’un iPhone 16’nın pazar payına göz diktiği anlamına geliyor.

Bu stratejinin ters tepmesinin ihtimaller dahilinde olduğunu da unutmamak gerekiyor. Apple, eylül ayında uzun süredir beklenen ve popülaritesi garanti telefonları çıkaracak. Z Fold 6, iPhone 16 Pro’dan daha ucuza satılacak olsa da, bu popülariteyi kırmakta zorlanabilir.

Samsung’un da bu telefonun başarısından çok emin olmadığı söylenebilir. Zira söylentilere göre, şirket bu yıl için 200 ila 300 bin sevkiyat hedefi koydu. Eğer telefon iddia edildiği gibi 800 doların altında bir fiyatla satılırsa bahsi geçen sevkiyat hedefine kısa sürede ulaşılması sürpriz olmayacaktır.

Z Fold 6 ve Z Flip 6’nın seleflerine kıyasla daha erken tanıtılacağı iddiası da bu söylentiyle bir kez daha doğrulanmış oluyor.

Samsung’un yeni katlanabilir telefonlarının pazarlama sürecinde de yapay zekayı öne çıkarması bekleniyor. Bu strateji Galaxy S24 serisinde iyi işlemişti. S24 serisinin çıkış dönemi performansı S23 serisini yüzde 10 oranında sollamıştı.

Galaxy Z Fold 6, Z Fold 5’ten daha ince bir cihaz olacak

İddialara göre, Galaxy Z Fold 6 selefinden daha ince olacak. Uygun fiyatlı Z Fold 6 ise S Pen desteği de olmayacağı için daha da ince bir cihaz olarak kullanıcıların karşısına çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER