Teknoloji

Galaxy Z Fold 6, Z Fold 5 ve 4 ile aynı ana kamerayı taşıyacak

galaxy z fold 6

Bir akıllı telefonu her yıl yenilemek kolay bir iş değil. Özellikle katlanabilir telefonlarda bu görev biraz daha zorlu hâle geliyor. Karmaşık bileşenler ve menteşe mekanizması nedeniyle taşları yerinden oynatmak zorlaşıyor. Samsung’un 2024’te tanıtacağı Galaxy Z Fold 6 hakkındaki haberler de bu zorluğu doğrular nitelikte.

Ünlü duyumcu Ice Universe tarafından yapılan paylaşım, Z Fold 6’nın kamera sistemiyle ilgili beklentileri biraz düşürmenin doğru olacağını gösteriyor. Samsung’un bu modelde de, tıpkı Z Fold 5 ve 4’te olduğu gibi, 50 megapiksel çözünürlüklü GN3 sensörü ana kamera olarak tercih edeceği belirtiliyor. Z Fold 3’te ise ana kamera görevini 12 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX555 sensör üstlenmişti.

Eğer bu iddia doğru çıkarsa, bunun biraz üzücü olacağı söylenebilir. Çeşitli kaynaklarda çıkan haberlere göre, Samsung Z Fold 6 ile birlikte kalınlık konusunda rakiplerine yaklaşacak ve daha ince katlanabilir telefonlar sunacak. Samsung’un daha büyük pil ve daha ince kasa konusunda Huawei’nin Mate X5 modelinin üstüne “tersine mühendislik” çalışmaları yapabileceği de kaynakların verdiği bilgiler arasında yer alıyor.

Z Fold 5’in açıldığında 6.1 mm olan kalınlığı katlandığında 13.4 mm’ye çıkıyor. Mate X5’te ise bu değerler sırasıyla 5.3 ve 11 mm. Xiaomi Mi Mix Fold 3 ve OnePlus Open gibi telefonların da Z Fold 5’ten daha ince olduğunu belirtmekte fayda var.

Galaxy Z Fold 6 ne zaman tanıtılacak?

Galaxy Z Fold 6 ile önümüzdeki yıl temmuz veya ağustos ayında tanışma ihtimalimiz oldukça yüksek görünüyor. Dolayısıyla bu telefonla ilgili olarak çok daha farklı haberlerle karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER