Teknoloji

Samsung’un yeni katlanabilir telefonlarında şarj hızı değişmeyecek

galaxy z fold 4 inceleme one ui 6 beta

Samsung‘un yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5’in yaz aylarında resmiyet kazanması bekleniyor. Akıllı telefonlarla özellikler ise şimdiden sızıntılar ve resmi kayıtlar sayesinde görülüyor. Bunların en yenisi, Z Fold 5 ve Z Flip 5’in şarj hızlarını gösteriyor.

Çin’in 3C sertifika kurulunun kayıtlarına göre, Samsung’un yeni katlanabilir telefonları da selefleri gibi 25W şarj hızı desteğiyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Kayıtlarda Z Fold 5 SM-F9460, Z Flip 5 ise SM-F7310 model numarasıyla boy gösteriyor.

İki telefonun da EP-TA80 şarj adaptörünü destekleyeceği görülüyor. Ancak bu noktada Samsung’un telefon kutularından şarj adaptörlerini çıkardığını hatırlatmakta fayda var.

galaxy z fold 5

Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyle gelecek

Samsung’un yeni katlanabilir telefonlarının ikisinin de Galaxy için optimize edilmiş Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyle gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Hem Galaxy Z Fold 5’te hem de Z Flip 5’te “damlacık” şeklinde yeni bir menteşe tasarımının kullanılması bekleniyor. Böylelikle katlanabilir ekrandaki kırışıklığın ortadan kaldırılması hedefleniyor. Samsung’un Z Flip 5’te 3.3 veya 3.4 inç bir kapak ekranına yer vermesi de öngörüler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER