Teknoloji

Samsung yeni katlanabilir telefonlarının satışları yüzde 50 artırmasını hedefliyor

galaxy z fold 5 galaxy z fold 6

Samsung’un mobil iş birimi başkanı TM Roh, şirketin geçtiğimiz yıl 10 milyona yakın katlanabilir telefon sattığını açıkladı. Bu telefonların yüzde 60’ının Galaxy Z Flip 4, yüzde 40’ının ise Galaxy Z Fold 4 olduğu belirtilmişti. Şirket, yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5’te satışları en az yüzde 50 artırmayı hedefliyor.

Bu da Samsung’un yaklaşık 15 milyonluk bir satış hedefi koyduğu anlamına geliyor. Söz konusu hedef, şirketin katlanabilir telefon pazarındaki liderliğini sürdürmesi için yeterli görünüyor. Analiz şirketleri 2023’te 18 ila 20 milyon katlanabilir telefon satılmasını öngörüyor. Bu da 2023’te satılan her dört katlanabilir cihazdan üçünün Samsung markalı olacağı anlamına geliyor.

Samsung’un 2022 model katlanabilir telefonlarının satış rakamları birbirine yakındı. Şirket 2023’te bu farkın açılmasını ve Z Flip 5’in daha büyük bir pazar payına sahip olmasını öngörüyor. Özellikle Samsung’un ana vatanı Güney Kore’de Z Flip 5’in daha yoğun şekilde satılması bekleniyor.

TM Roh, verdiği başka bir röportajda ise Samsung’un Güney Kore’de sattığı her üç Galaxy amiral gemisinden birinin katlanabilir bir cihaz olmasını hedeflediklerini belirtti. Küresel pazarda ise Samsung’un sattığı amiral gemilerinin yüzde 20’den fazlasının katlanabilir modeller olması amaçlanıyor.

TM Roh, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, 2025 itibarıyla Galaxy Z serisinin Galaxy S serisini sollamayı hedeflediklerini belirtmişti. Mevcut büyüme hızıyla bu başarılabilir bir hedef gibi görünüyor. Ancak bu konuda daha net bir fikir sahibi olmak 2024’teki satış sayılarını görmek gerekiyor.

Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 geçtiğimiz hafta tanıtılmıştı

Samsung Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 geçtiğimiz hafta gözler önüne çıkmıştı. Hem Z Fold 5 hem de Z Flip 5 için hazırladığımız ön incelemeleri Teknoblog’da bulabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER