Teknoloji

Samsung Galaxy Z Fold 5’in menteşe mekanizmasının son testlerini gerçekleştiriyor

galaxy z fold 5

Samsung’un yeni katlanabilir telefonu Galaxy Z Fold 5’in yeni bir menteşe mekanizmasıyla geleceğine dair haberler bir süredir etrafta dolaşıyordu. The Elec sitesinin haberine göre, Güney Koreli şirket bu mekanizmasını test etmeye başladı.

Gözyaşı damlası şeklindeki yeni menteşe tasarımı, dingilin kendi içinde menteşeye doğru yuvarlanmasını mümkün kılıyor. Böylelikle telefonun iki yarısı arasındaki mesafe kısalıyor ve ekrandaki kırışıklıklar minimize ediliyor.

Samsung yeni menteşe tasarımının demosunu CES 2023’te yapmıştı. Mevcut Galaxy Z Fold 4’teki 15.8 milimetre olan menteşe kalınlığı, yeni tasarımla 14 milimetreye iniyor.

Samsung’un yeni menteşe mekanizmasının testlerinde sona yaklaştığına pek şaşırmamak gerekiyor. Zira yukarıda da belirttiğimiz gibi, yeni menteşe mekanizması üstünde çalışıldığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti.

Galaxy Z Fold 5’in tanıtımı için oklar ağustos ayını işaret ediyor

Samsung’un şirket içi testlerinin biraz zaman alacağını belirtmek gerekiyor. Zira tek bir prototipin testi beş gün sürüyor. Bir menteşenin dayanıklılığını görmek için 200 bin defa açılıp katlanılması gerekiyor. Bunların ardından menteşenin orijinal sıkılığının ve gücünün yüzde 85’ini koruması bekleniyor.

Samsung Galaxy Z Fold 5’in bir diğer katlanabilir telefon Galaxy Z Flip 5 ile birlikte ağustos ayında tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER