Teknoloji

Samsung Galaxy Z Fold 5 daha ince, hafif ve şık olacak

galaxy z fold 5

Güvenilir sızıntılarıyla tanınan anonim Twitter hesabı Ice Universe, Samsung’un birkaç ay sonra piyasaya sürülecek katlanabilir telefonu Galaxy Z Fold 5’in fiziksel boyutlarına dair bilgiler paylaştı.

Belki de en dikkat çekici özellik, katlandığında kalınlığının 13,4 mm olması. Bu, şu anki Z Fold 4’ün kalınlığının menteşe boşluğu ve katlanmış ekranda ekran açısı nedeniyle 14,2 mm ila 15,8 mm arasında olduğunu düşünürsek önemli bir gelişme. Bu sayede Fold 5, selefinden hem daha ince hem de daha düz olabilir. Bu gelişme, Samsung’un söylentilere göre kullanacağı geliştirilmiş “damla” tarzı menteşe sayesinde gerçekleşebilir.

Diğer geliştirilmiş özellik ise ağırlık olacak. Fold 5’in ağırlığının 254 gram olması bekleniyor, bu da Fold 4’e göre 9 gram daha hafif olduğu anlamına geliyor. Ice Universe, Fold 5’in ağırlığına dair bilgileri daha önce de paylaşmıştı. Bunun dışında, Fold 5’in boyutları Fold 4 ile benzer olup, açıldığında 0,2 mm daha kısa, dar ve ince. Fold 5’in, Fold 4 ile aynı büyüklükte ekranlara (6,2 inç dış ekran ve 7,56 inç iç ekran) sahip olacağı söylentileri göz önüne alındığında, bu küçültülmüş boyutlar daha ince ekran çerçevelerine işaret ediyor.

Daha ince olmasına rağmen, Z Fold 5’in yine de Avrupa’da bu yaz piyasaya sürülmesi beklenen büyük rakibi Honor Magic VS‘den daha kalın olması muhtemel. Honor’un en yeni katlanabilir telefonu katlandığında 12,9 mm kalınlığında, ancak 267 gram ağırlığında daha ağır. Magic VS, 7,9 inç iç ekran ve 6,45 inç dış ekran içeriyor.

Geliştirilmiş menteşe dışında, bu rakamlar Samsung’un amiral gemisi katlanabilir telefonunda bu yıl küçük bir güncelleme bekleyebileceğimizi gösteriyor. Ancak aynı şey, daha küçük eşlikçi telefonu Z Flip 5 için geçerli değil. Z Flip 5’in bu sefer 1,9 inç ekrandan 3,4 inç dış ekrana sahip olması bekleniyor.

Samsung, en yeni katlanabilir telefonlarını genellikle Yaz Unpacked etkinliğinde duyurur. SamMobile, bu yılın yaz lansmanının Temmuz ayının son haftasında gerçekleşebileceğini bildiriyor. Bu da Samsung’un en yeni katlanabilir telefonlarının yaklaşık üç ay uzaklıkta olduğu anlamına geliyor.

Fold 5’in lansmanına kadar, söylentiler ve sızıntılar üzerinden yeni özellikleri ve iyileştirmeleri görmeye devam edeceğiz. Samsung, katlanabilir telefonlarında sürekli olarak daha ince ve hafif cihazlar sunarak, sektördeki rakipleriyle rekabet ediyor ve tüketicilere yenilikçi, şık ve kullanıcı dostu ürünler sunmaya devam ediyor.

Yeni Galaxy Z Fold 5’in piyasaya sürülmesiyle, katlanabilir telefonlar daha geniş kitlelere ulaşacak ve bu alandaki inovasyonun devam etmesini sağlayacak. Samsung, bu yeni katlanabilir telefon modeliyle, sektörde öncü bir rol üstlenmeye devam ediyor ve geleceğin akıllı telefon deneyimini şekillendiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER