Teknoloji

Samsung’un yeni katlanabilir telefonları toza ve suya karşı dayanıklı olacak

galaxy z fold 5 samsung galaxy unpacked

Samsung’un yeni nesil katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 önümüzdeki ayın son günlerinde resmen gözler önüne çıkacak. Bu iki telefonla ilgili sızıntılara sürekli olarak yenileri ekleniyor. Söz konusu sızıntıların en yenisi, telefonların türlerinin en dayanıklı örneklerinden biri olacağı anlamına geliyor.

İddiaya göre, Z Fold 5 ve Z Flip 5 IP58 dayanıklılık sertifikasıyla gelecek. Amiral gemisi telefonlar için en yüksek sertifika IP68 olsa da, IP58’in de katlanabilir telefonlar için bir sağlamlık göstergesi olduğunu belirtmek gerekiyor.

IP58’deki “5” rakamı toza karşı dayanıklılık anlamına geliyor. “8” ise suya ve neme karşı dayanıklılığı temsil ediyor. Bu telefonun toza karşı sağlam bir koruması olduğunu gösteriyor. Ancak katlanabilir ekran menteşesi nedeniyle bazı parçalardan feragat edilmesi, dayanıklılık konusunda da geri bir adım atılmasını gerektiriyor. Menteşe hassas ve karmaşık bir parça olduğu için IP58’in fazlasıyla yeterli olduğu söylenebilir.

Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 Samsung’un uzun bir yol kat ettiği anlamına geliyor

Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5’in IP58 sertifikası, Samsung’un uzun bir yol kat ettiği anlamına geliyor. İlk Z Fold’da herhangi bir koruma yokken, Z Fold 2’de toza karşı biraz koruma sağlanmıştı. Z Fold 3 ve Z Fold 4 ise sadece suya karşı koruma sağlıyordu. Z Fold 5, çıtayı biraz daha yukarıya taşımış olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER